Prijava

Vaša prijava

Plesni odjel Umjetničke škole slavi 20 godina: Pripremili su Gala plesnu večer, izložbu fotografija, radionice i novine

[]

Prije 20 godina u Umjetničkoj školi Franje Lučića je osnovan plesni odjel, a kako bi obilježili veliki rođendan i pokazali sadašnjim učenicima, ali i ostalim Velikogoričanima, put koji je od svojih početaka do danas prošao plesni odjel pripremili su niz radionica, izložbu fotografija i gala plesnu večer. Povodom godišnjice, izdat će i prvi primjerak malih školskih novina u kojima će biti nekoliko članaka posvećenih ovih 20 godina plesnog. Zapravo, cijeli će tjedan, od 24. do 29. travnja, biti posvećen 20. godišnjici plesnog odjela.

– Nevjerojatno je da je već prošlo 20 godina. Kada smo kopali po starim slikama i prisjećali se, stvarno smo se raznježili koliko toga smo zapravo uspjeli napraviti. Zvali smo i bivše učenike ako bi voljeli svojom sadašnjom ekspertizom nekako pridonijeti tom cijelom događanju, pa će naši bivši učenici držati radionice našim sadašnjim učenicima. Neke od tih radionica će biti u skladu s našim planom i programom, a neke od njih potpuno mijenjaju viziju onoga što ples je iz njihove sadašnje perspektive – ispričala je Ana Genzić, voditeljica plesnog odjela Umjetničke škole Franje Lučića i dodala kako će djeca moći isprobati, osim suvremenog plesa, i step koji inače nemaju u osnovnoj školi, kao i hip-hop i jazz.

Kako je izgledalo 20 godina plesanja u našem gradu pokazat će izložba koja će biti otvorena 29. travnjau od 17 sati u prostorijama Umjetničke škole, a na njoj će posjetitelji moći vidjeti i fotografije iz privatnih kolekcija učenika i profesora. Isti dan, s početkom u 18 sati, u Pučkom otvorenom učilištu održat će se Gala večer plesa na kojoj će nastupiti bivši i sadašnji učenici te neki nastavnici.

– Gledajući popise maturanata kako bi svakome pojedinačno poslali pozivnicu za ovaj događaj, jer nam je svaki pojedini maturant važan i od svakog smo nešto mogli naučiti i razvijati se kao škola, vidjeli smo da smo na početku imali generacije u kojima je bilo samo nekoliko maturanata. Čak smo imali generacije u kojima ih je bilo po troje, a onda kasnije, kako su godine odmicale, tih maturanata je bilo sve više, pa ih je znalo biti u generaciji i po 20. Na početku je na plesnom odjelu radilo dvoje nastavnika, danas ih je 30-ak. Danas je interes stvarno velik. Imamo učenike koji dolaze i iz Zagreba, ali i okolnih gradova i mjesta oko Velike Gorice – opisala je Ana Genzić put koji je prošao plesni odjel kojeg danas pohađa 130 učenika.

Ova objava Plesni odjel Umjetničke škole slavi 20 godina: Pripremili su Gala plesnu večer, izložbu fotografija, radionice i novine se prvi puta pojavila na cityportal.hr.