Prijava

Vaša prijava

FOTO Iz čudesne šume Žutice odvezeno više od 5 tisuća kilograma otpada

[]

Povodom Dana planeta Zemlje, Javna ustanova Zeleni prsten organizrala je akciju čišćenja šume Žutice, druge po veličini nizinske šume u Hrvatskoj, a koja se nalazi neposredno Ivanić-Grada. U akciji čišćenja iz ove čudesne šume u dva kamiona odvezeno je 5 250 kilograma otpada.

– Apeliramo na sve građane, ne bacajte otpad u prirodu. Pomozimo zajedno našem planetu, jedinom domu kojeg imamo. Promjene dolaze od nas samih i svatko od nas može pridonijeti stvaranju boljeg okruženja – odvajajmo otpad, reciklirajmo, smanjimo korištenje plastične ambalaže, više biciklirajmo, a manje koristimo automobil, održivo koristimo vodu, ne zagađujmo prirodu – poručili su iz Javne ustanove.

Foto: Javna ustanova Zeleni prsten

Osim čišćenja šume Žutica, Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije u ponedjeljak će zajedno s Lovačkim društvom Golub Dubrava i učenicima iz Osnovne škole Dubrava čistiti posebni rezervat šumske vegetacije Varoški lug.

Inače, Dan planeta Zemlje obilježava se svake godine 22. travnja brojnim događanjima posvećenim očuvanju i zaštiti okoliša, a ovogodišnja tema je nastavak je prošlogodišnje – „Investiraj u naš planet“. Po prvi puta ova manifestacije ne obilježava se jedan dan, već tjedan dana za planet Zemlju od 14. do 22. travnja.

Foto: Javna ustanova Zeleni prsten

Foto: Javna ustanova Zeleni prsten

Ova objava FOTO Iz čudesne šume Žutice odvezeno više od 5 tisuća kilograma otpada se prvi puta pojavila na cityportal.hr.