Prijava

Vaša prijava

FOTO Svjetski dan činjenja dobrih djela uz koncert Luke Nižetića i humanitarke u Samoboru

[]

Središnjim događajem i koncertom Luke Nižetića u Samoboru je u nedjelju, 23. travnja, obilježen Svjetski dan činjenja dobrih djela, projekt čiji je cilj podignuti senzibilnost zajednice o važnosti i potrebi činjenja dobrih djela te briga, solidarnost i empatija u svim segmentima društva za sudionike svih životnih dobi. Projekt provodi udruga Djeca za bolji svijet iz Samobora, koja je drugu godinu zaredom organizirala volontiranje povodom projekta u brojnim školama, udrugama, tvrtkama te koordinirala pojedinačne akcije. Na samom središnjem događaju, posjetitelji su mogli i humanitarno djelovati donacijama udruzi Šapica, Caritasu te udruzi Fajter.

Kroz projekt je tijekom posljednja dva tjedna sudjelovalo 16 400 hrvatskih građana u 40-tak gradova putem raznih organizacija, tvrtki, udruga te individualnim angažmanom, a dodatno je uključeno i oko 3500 građana iz zemalja regije. Najčešće aktivnosti bile su vezane uz očuvanje okoliša, pomoć ljudima u potrebi, pomoć skloništima za životinje te darivanje krvi, a sudionici projekta dijelili su svoje iskustvo volontiranja na društvenim mrežama koristeći hashtagove #GoodDeedsDay i #DanDobrihDjela.

– Sad drugu godinu zaredom, ponovno sam emotivan i presretan vidjeti velik odaziv i volju da naši građani malo stanu, razmisle i izdvoje koji trenutak da učine nešto dobro za zajednicu. Od sitnih dobrih djela pomoći nekome, pa sve do velikih akcija, svaka aktivnost vrijedi puno kako bismo naš svijet i Hrvatsku učinili boljim mjestom, mjestom dobrih srca ispunjenog ljubavlju – izjavio je Leo Petrov, predsjednik i osnivač udruge Djeca za bolji svijet i organizator obilježavanja.

Na samom središnjem događaju, sudionici su imali priliku osim uživanja na koncertu Luke Nižetića te ostalim popratnim sadržajima sudjelovati i humanitarnim akcijama. Tako su posjetitelji prikupljali stare dekice za pomoć skloništu životinja za udrugu Šapica, papuče, obuću, trenirke i garderobu za Caritas te higijenske potrepštine, deterdžent i hranu za udrugu Fajter.

– Uvijek ću podržati hvalevrijedne ideje ljudi velikih srca, zbog čega sam odlučio nastupiti u Samoboru na još jednom Svjetskom danu činjena dobrih djela. Nije bitno da dobra djela činimo samo danas, nego svaki dan, zbog čega svima želim poručiti da otvore svoja srca i razmisle kako mogu učiniti svijet boljim mjestom, pa čak i s nečim malim – rekao je pjevač Luka Nižetić.

Sam Svjetski dan činjena dobrih djela prije 17 godina pokrenula je međunarodna organizacija Good Deeds Day, čime je danas postao globalni događaj koji se obilježava u 108 zemalja svijeta, a sada se drugu godinu zaredom obilježava u Hrvatskoj.

 

 

Naslovna i fotografije u članku: Svjetski dan činjenja dobrih dijela u Samoboru/Mihael Juren

 

Tekst je dio programskog sadržaja “Moja županija”, nastao u suradnji sa Zagrebačkom županijom

Ova objava FOTO Svjetski dan činjenja dobrih djela uz koncert Luke Nižetića i humanitarke u Samoboru se prvi puta pojavila na cityportal.hr.