Prijava

Vaša prijava

Matičin četvrtak: Đuro Škvorc predstavit će svoju knjigu “Vojna sila pobunjenih Srba na Banovnini”

[]

Ogranak Matice hrvatske iz Velike Gorice poziva u četvrtak na predstavljanje knjige Đure Škvorca „Vojna sila pobunjenih Srba na Banovini“ u sklopu 284. izdanja Matičinog četvrtka.

O knjizi će govoriti urednik Vladimir Krpan, Ivan Latinčić, Darjan Godić iz Hrvatskog instituta za povijest te sam autor Škvorc, inače umirovljeni djelatnik HV-a i dragovoljac, a koji se bavi istraživanjem povijesti Domovinskog rata te lokalnom i crkvenom poviješću 20. stoljeća. Također, voditelj je projekta Ministarstva branitelja „Promicanje istine o Domovinskom ratu u osnovnim i srednjim školama“ u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Ovom knjigom, koja je dobitnica Zlatne povelje Matice hrvatske za 2022. god., autor uspješno argumentira da je oružana pobuna Srba na području Banovine bila sastavni dio ukupnog napora Srbije da pokrene i organizira brutalan progon nesrpskog stanovništva s Banovine.

Predstavljanje knjige je u 19:30 sati u Područnoj knjižnici Galženica.

 

Ova objava Matičin četvrtak: Đuro Škvorc predstavit će svoju knjigu “Vojna sila pobunjenih Srba na Banovnini” se prvi puta pojavila na cityportal.hr.