Prijava

Vaša prijava

Trumbetaševo ime nosit će galerija, a prva izložba bit će njegovi dosad nepoznati radovi

[]

Povodom 5. obljetnice smrti Dragutina Trumbetaša Pučko otvoreno učilište organizira poseban program posvećen ovom značajnom lokalnom autoru koji će se odvijati u Izložbenom prostoru. Uz svečano otvorenje i bogat kulturni program koji započinje u petak, 28. travnja, u 19 sati, Izložbeni prostor POUVG-a bit će preimenovan u Galeriju Trumbetaš. Inaugurirana galerija dobit će svoj novi vizualni identitet i logo. Tom prigodom bit će izloženi Ex librisi Dragutina Trumbetaša.

– Početkom 2023. godine, Galerija Galženica od umjetnikove je obitelji otkupila vrijednu zbirku Ex Librisa Dragutina Trumbetaša. Nju sačinjava dvadeset radova nastalih u razdoblju od 1984. do 2014. godine. U hrvatskim muzejima i galerijama većinom su zastupljeni Trumbetaševi grafički listovi i mape, stoga su ovo izuzetno vrijedni radovi, ne samo jer su do sada bili nepoznati javnosti, već i zato što se radi o originalnim, još neotisnutim, likovnim radovima, jedinstvenim u stvaralaštvu ovog autora – naglasili su iz Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica.

Izložba ostaje otvorena do 19. svibnja.

Ova objava Trumbetaševo ime nosit će galerija, a prva izložba bit će njegovi dosad nepoznati radovi se prvi puta pojavila na cityportal.hr.