Prijava

Vaša prijava

Koju srednju odabrati? Evo gdje možeš iz prve ruke upoznati neka od najtraženijih zanimanja

[]

Bliži se vrijeme za jednu od prvih velikih i životno važnih odluka u životu svakog osmaša – upis u srednju školu. Nije to nimalo lak zadatak za 14-godišnjake, odabrati buduće zanimanje, dok još nisi svjestan ni samoga sebe, a kamoli neke svoje buduće karijere. Stoga, za sve male maturante koji nisu sigurni koju srednju školu odabrati, preporučamo odlazak na 8. Zagrebački obrtnički sajam, ove srijede i četvrtka u paviljonu 5 Zagrebačkog velesajma, gdje se predstavljaju sve srednje strukovne škole Zagrebačke županije i Grada Zagreba.

Među njima će tradicionalno biti i velikogorička Srednja strukovna škola, koja je u suradnji sa zagrebačkom Obrtničkom komorom i inicirala pokretanje sajma prije osam godina, koji se održava uz potporu Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

– Ove godine ćemo posebno predstaviti frizere, pedikere i konobare koji će biti na štandovima s poslodavcima, posjetitelji će tamo moći dobiti besplatne frizure, manikuru, a na središnjoj pozornici naši će konobari pripremati i servirati koktele, bezalkoholne, naravno. Na sajmu će u ta dva dana sudjelovati pedesetak učenica i učenika, te dvadesetak nastavnika – otkriva nam voditelj radionica, Mladen Zrno iz Srednje strukovne.

Ostala zanimanja će prezentirati kroz video klipove, promo materijale i, naravno, izravnu komunikaciju, te putem QR koda putem kojeg učenici mogu doznati baš sve informacije o toj velikogoričkoj školi, koja je i nositelj projekta Regionalni centar kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u strojarstvu.

Cilj sajma je povećati motivaciju za upis učenika u obrtnička strukovna zanimanja, a čini se kako se iz godine u godinu i ostvaruje.

– Jako je veliki interes za sajam, učenici dolaze i organizirano, pa prema najavama ove godine ih se očekuje više nego zadnje predpandemijske kada ih je bilo oko pet tisuća. I mi smo prošle godine imali na upisima popunjena mjesta za sva zanimanja, vjerujem kako će biti interesa i nadalje – kaže.

Naslovna i fotografije u članku: FB Zagrebački obrtnički sajam

Tijekom dvodnevnog sajma imati ćete prilike upoznati se s načinima učenja i rada, porazgovarati sa srednjoškolcima, kod obrtnika provjeriti mogućnosti zapošljavanja i stipendiranja. Bit će i brojnih atrakcija za posjetitelje, poput kamiona na električni pogon. Modne revije, kuharske radionice, brojne nagradne igre, sve vas to očekuje u srijedu, 26. i četvrtak, 27.travnja u paviljonu 5 Zagrebačkog velesajma na 8. Zagrebačkom obrtničkom sajmu.

Tekst je dio programskog sadržaja “Moja županija”, nastao u suradnji sa Zagrebačkom županijom

 

Ova objava Koju srednju odabrati? Evo gdje možeš iz prve ruke upoznati neka od najtraženijih zanimanja se prvi puta pojavila na cityportal.hr.