Prijava

Vaša prijava

Za novih 3,5 kilometara asfalta u Lazini Čičkoj, Rakarju i Plesu nešto više od 4 milijuna kuna

[]

Nastavlja se intenzivno ulaganje u obnovu prometnica diljem velikogoričkog područja, a kako su radovi izvedeni provjerio je u redovitom obilasku gradonačelnik Krešimir Ačkar sa suradnicima. U Lazini Čičkoj asfaltirana je cesta do mosta, te Šćitarjevska, dok su u Rakarju i Plesu obnovljene su Ulice Mirka Grabera – Imbre, te Ulica Klarići uključujući i dio prema vojarni.

– Za ovih  3,5 kilometra novog asfalt izdvojili smo ukupno nešto više od 4 milijuna kuna iz gradskog proračuna. Kao što znate protekli tjedan smo potpisali ugovor o sanaciji cestovne infrastrukture, nešto više od 8 milijuna eura, najveći iznos u povijesti našeg grada za tu svrhu i zahvalio bih se premijeru Plenkoviću i Vladi na podršci. U Lazini Čičkoj asfaltirano je ukupno 2350 metara za što smo izdvojili oko 320 tisuća eura za te ceste koje su već godinama čekale obnovu i još su dodatno oštećene u potresu, sad je to adekvatno riješeno. Kad govorimo o Rakarju i Plesu tu je ukupno 1200 metara za što smo iz proračuna izdvojili 225 tisuća eura – rekao je gradonačelnik Ačkar.

– U protekle dvije godine asfaltirane su i Nazorova, Noršićeva, Pleška, u najavi je i dio Šandora Brešćenskog, vjerojatno i Plepelićeva, u tijeku je i kompletna rekonstrukcija Ulice Petra Zrinskog, izuzetno smo zadovoljni suradnjom s gradonačelnikom – rekao je Slavko Peković, predsjednik Gradske četvrti Pleso.

-Proteklih godina je naša četvrt dosta zapostavljena, sad su se te stvari bitno promijenile. Unazad godinu i pol asfaltirano je nekoliko ulica, a ova stara vojna cesta kako zovemo Ulicu Klarići zbilja je bila u katastrofalnom stanju, mlade obitelji s djecom u kolicima nisu tu mogle ni prolaziti. Tu se u našoj četvrti ulaže i u Društveni dom, investicija visine oko 60 tisuća eura, radi se zamjena limarije i stolarije, kompletna fasada, tako da sve pohvale gradskoj upravi – rekao je Vedran Zobec, predsjednik Gradske četvrti Rakarje.

 

Naslovna i fotografije u članku: Vanja Stanojević, cityportal.hr

Ova objava Za novih 3,5 kilometara asfalta u Lazini Čičkoj, Rakarju i Plesu nešto više od 4 milijuna kuna se prvi puta pojavila na cityportal.hr.