Prijava

Vaša prijava

Grad objavio termine za psihološku i pravnu pomoć osobama starije životne dobi

[]

Grad Velika Gorica, uz Grad Zagreb, partner je u EU projektu „Aktivni uz podršku – širenje socijalnih usluga na području UA Zagreb“, dok je nositelj projekta zagrebačka Udruga za pomoć i edukaciju žrtava mobbinga. Jedna od aktivnosti u projektu je savjetovanje osoba starije životne dobi, što uključuje pravnu i psihološku pomoć.

Prvi termin savjetovanja osoba starije životne dobi je u četvrtak, 27. travnja, a nakon toga po savjet stariji građani mogu doći 9., 11., 23. i 25. svibnja te 6. lipnja. Termini za lipanj i naredne mjesece bit će naredno objavljeni.  Psihološka pomoć dostupna je u terminu od 11 do 13 sati, a pravna pomoć u terminu od 16 do 18 sati.

Usluga savjetovanja je besplatna, a pružat će se na adresi Trg kralja Tomislava 40, Velika Gorica (nakon prolaska kroz vežu, u prizemlju lijevo). Za sve dodatne informacije zainteresirani se mogu obratiti na dolje navedeni kontakt: 095/3907-301.

– Projekt doprinosi rješavanju problema nedovoljnih kapaciteta i vrsta socijalnih usluga u zajednici koje će omogućiti prevenciju institucionalizacije osoba starije životne dobi na području grada Zagreba i grada Velike Gorice. Razdoblje provedbe projekta je 22 mjeseca, od 1. studenoga 2021. godine do 1. rujna 2023. godine, a ukupna vrijednost projekta je 1.999.893 kuna, što je i ukupan iznos bespovratnih sredstava. Sredstva osigurana iz Državnog proračuna Republike Hrvatske čine 15%, a potpora Europske unije 85% – kažu iz Grada Velike Gorice.

Ova objava Grad objavio termine za psihološku i pravnu pomoć osobama starije životne dobi se prvi puta pojavila na cityportal.hr.


Šestaši na terenskoj nastavi u Austriji