Prijava

Vaša prijava

Turopoljske folklorašice zvijezde novog spota Miroslav Škore

[]

Članice Folklornog ansambla Turopolje i KUD-a Ščitarjevo sudjelovale su u snimanju spota za novu pjesmu Miroslava Škore „Leti sokole“. Ta suradnja ostvarena je zahvaljujući dugogodišnjem prijateljstvu članica Društva žena Novo Čiče i samog pjevača.

– Sve je krenulo prije tri godine za vrijeme pandemije. A kako je „himna“ društva žena upravo njegova pjesma „Zadnja želja“ odlučile smo ga pozvati kao gosta na našu godišnju skupštinu. On se odazvao i tu je krenula ta suradnja i prijateljstvo. Kako se često čujemo, družimo i idemo na njegove koncerte, zamolio nas je da pronađemo djevojke u narodnim nošnjama koje bi voljele biti u njegovom spotu – ispričala nam je tajnica društva Dubravka Davutović.

Foto: FB Društvo žena Novo Čiče

Spot je sniman jučer na kamenolomu podno Okića, a folklorašice iz Turopolja i Ščitarjeva odlično su se snašle u novoj ulozi.

– Oduševljeni smo što smo kao društvo pozvani da sudjelujemo u spotu. Inače volimo Škoru i njegove pjesme, tako da nam je to sve skupa bila jedna odlična kombinacija. Uvijek se rado odazovemo na brojne pozive, manifestacije i suradnje, a ovo je svakako jedna velika promocija našeg društva, narodnih nošnji i kulturne baštine – rekla nam je Branka Tretinjak, predsjednica KUD-a Ščitarjevo.

Foto: FB Društvo žena Novo Čiče

Višesatno snimanje odrađeno je na obostrano zadovoljstvo.

– Cure su oduševljene i ovo im je jedno lijepo iskustvo. Na snimanju je bilo jako lijepo. Svi dečki iz benda, snimatelji i ostala ekipa bili su prijateljski raspoloženi, vedri i humoristični. Tih nekoliko sati je zaista brzo proletjelo. Gospodin Škoro je prezadovoljan i doći će nam idući tjedan u Veliku Goricu na druženje, da se svi ponovno okupimo i vidimo – dodala je Davutović.

Spot za pjesmu „Leti sokole“ svjetlo dana bi trebao ugledati već idući tjedan.

Ova objava Turopoljske folklorašice zvijezde novog spota Miroslav Škore se prvi puta pojavila na cityportal.hr.