Prijava

Vaša prijava

Riješen dugogodišnji problem sa spremnicima za komunalni otpad iza zgrade Gradske uprave

[]

Građani Velike Gorice, osobito oni koji često posjećuju Tržni centar, dobro su upoznati s problematikom komunalnog nereda na parkiralištu iza zgrade javne uprave na adresi Trg kralja Tomislava 32-33 gdje su spremnici za sakupljanje i odvajanje komunalnog otpada bili smješteni uz rub ceste i zauzimali parkirna mjesta, te nisu bili pod nadzorom korisnika, što je dovodilo do problema nekontroliranog bacanja nerazvrstanog otpada u spremnike. Nedavno je došlo i do požara u kojem je jedan spremnik oštećen. Prostorije koje se nalaze unutar zgrada više nije moguće koristiti za smještaj spremnika, budući da su premalih dimenzija u novom režimu razdvajanja otpada.

VG Čistoća d.o.o. je u suradnji sa stanarima i vlasnicima poslovnih prostora koji se nalaze na toj adresi pomogla u odabiru adekvatnih spremnika i prikladne lokacije za postavu metalne konstrukcije gdje će spremnici stajati te je uvidom u potrebe korisnika uklonila višak spremnika koji su se tamo nalazili. Korisnici nemaju potrebe za velikim brojem spremnika kao i samom zapremninom spremnika, već je ona povećana zbog neovlaštenog odlaganja otpada kako od poslovnih subjekata čiji se poslovni prostori nalaze u blizini tako i ostalih usputnih prolaznika.

Spremišta će biti opremljena električnom energijom putem fotonaponskog panela i baterije, kako bi napajali elektroničke brave na PIN i rasvjetu unutar spremišta. Za sada spremnici rade na običan-klasičan ključ dok se ne ugrade fotonaponski paneli.

– Kontaktirali smo predstavnike suvlasnika na ulazu Trg kralja Tomislava 32 gospodina Cebovića i na ulazu Trg kralja Tomislava 33 gospođu Jagušt i oboje su oduševljeni sadašnjim stanjem. Kažu kako su se i stanari prilagodili i zaista odvajaju otpad čime je on stavljen pod kontrolu – kažu iz VG Čistoće.

Slika PRIJE. Foto: VG Čistoća

Slika POSLIJE. Foto: VG Čistoća

Osim ulaza na Trgu kralja Tomislava 32 i 33, još neke zgrade u Velikoj Gorici, putem stambene pričuve, naručile su i postavile spremišta za kontejnere. Primjerice, među prvima zgrada u Ulici kralja D. Zvonimira ulazi 9,11,13, te Zagrebačka ulica ulazi 29-31 i 33-35, zgrada u Ulici kneza Domagoja…

– Pozivamo sve predstavnike suvlasnika koji imaju problema s nepropisnim i nekontroliranim odlaganjem otpada u njihove kante da si osiguraju spremišta jer smo na terenu i u praksi uvidjeli kako se postavljanjem spremišta zaista rješava veliki broj problema što se tiče nepropisnog odlaganja otpada – zaključuju iz VG Čistoće.

Foto: VG Čistoća

Ova objava Riješen dugogodišnji problem sa spremnicima za komunalni otpad iza zgrade Gradske uprave se prvi puta pojavila na cityportal.hr.


Dan otvorenih vrata Ekonomske škole Velika Gorica

Vatrogasna vježba Donjeg Turopolja