Prijava

Vaša prijava

Povijest se ponovila, Gorica opet na brzinu potonula

[]

Nakon što Karlo Uljarević stavio tricu na otvaranju treće četvrtine i tako vratio Goricu u vodstvo u dotad potpuno izjednačenom sudaru sa zagrebačkim Boscom, došlo je vrijeme “blackouta”. A povijest se počela ponavljati. I to ne tako davna povijest, jer dovoljno se vratiti manje od mjesec dana unazad, na 29. ožujka, da bi se odvrtio film ogleda istih rivala u kojem je Gorica u prvom poluvremenu imala +18, pa onda potonula u nastavku sve do zastrašujućih -30…

Ovoga puta, u srijedu navečer, nažalost u istom terminu u kojem se na obližnjem stadionu vodila nogometna bitka između Gorice i Hajduka, stvari nisu izgledale baš identično, jer niti je Gorica došla blizu prednosti od 18 koševa, niti je baš toliko duboko potonula, ali poanta je ista. I konačni rasplet, opet nažalost… Bosco je, naime, nakon te Uljarevićeve trice za minimalnih 47-46 odjurio prema pobjedi u samo nešto više od šest minuta. U tom razdoblju Bosco je ubacio 24 poena, Gorica samo jedan jedini, pa je odjedanput na semaforu svijetlilo 48-70.

I priči je došao kraj. Sve nakon toga bilo je puko odrađivanje posla, iako je uspjela Gorica smanjiti zaostatak do kraja treće dionice na -14, dvije vezane trice Bosca na otvaranju četvrte ubile su i svaku preostalu nadu u čudo.

– Ajmo, još samo šest minuta i gotovi smo! – povikao je šest minuta prije kraja utakmice gostujući kapetan Luka Katura i odmah je bilo jasno na što misli.

Igrači Bosca pobjedu su burno i emotivno proslavili na centru igrališta, pa sve to začinili i pjesmom u svlačionici, a razlog je baš tako – za njih je ova pobjeda značila odrađen posao. Otišli su na 11 pobjeda, dvije više od Gorice i Zaboka, tri više od Alkara, a do kraja su još dva kola. Bosco je ostanak u ligi i definitivno, matematički osigurao, a Gorica… Gorica će to tek trebati učiniti.

Ovoga puta 15 poena Ante Mašića, uz po 14 Ivana Tvrtka Majića i Tonija Jelenkovića, nije bilo ni izbliza dovoljno, i zato će ozljedama Cinca i Lužaića ozbiljno oslabljena Gorica na sljedećem ispitu morati nuditi kudikamo bolje odgovore. U nedjelju od 18 sati u Gradskoj dvorani će gostovati izravni konkurent Škrljevo, koje ima jednu pobjedu više nego Gorica i Zabok, dvije više nego Alkar. U posljednjem kolu Lige za ostanak, Goričani će sljedeće subote u goste vodećem Dinamo Zagrebu, obje te utakmice su kvalifikacijske u puno smislu te riječi.

Zadnji ispada, predzadnji ide u dodatne kvalifikacije, a cilj je ne biti ništa od toga…

Ova objava Povijest se ponovila, Gorica opet na brzinu potonula se prvi puta pojavila na cityportal.hr.