Prijava

Vaša prijava

Adrenalin u Mičevcu: Marku Brdeku prvo mjesto na Croatian Drift Challengeu

[]

Velikogoričanin Marko Brdek osvojio je prvo mjesto na ovogodišnjem izdanju Croatian Drift Challengeu održanog u nedjelju 7. svibnja u Mičevcu. Nakon što mu je prošle godine za dlaku izmakla titula, ove je godine uspio u finalu biti brži od vozača iz Srbije, Nikole Ilića.

– Doživljaj je velik i sretan sam što sam to uspio, jer već dugo sanjam o pobjedi na domaćem terenu. U finalu sam se na kraju borio s autom koji je bio duplo jači od mojega, a imao je čak 1 000 konja. To je isti vozač s kojim sam prošle godine bio u finalu, ali oboje smo ove godine imali nove aute. Na kraju su presudile nijanse – ispričao nam je Marko.

Foto: No Stint Media

Marko se u Mičevcu natjecao do sada već šest puta, a ove je godine konačno stigla i potvrda njegovog rada i dugogodišnjeg sna.

– Otkada sam počeo voziti drift, sanjam o tome da budem prvi u Mičevcu. Pripremali smo se za to zadnjih dva mjeseca, nismo spavali kako se spada jer smo slagali auto kako bi odlično radio. Veliku podrška u svemu su mi roditelji, prijatelji i cijela ekipa. Slažemo se svi odlično, sve super funkcionira i baš smo pravi tim – govori Marko.

Foto: No Stint Media

Ove godine konkurencija je bila velika. Prijavilo se 60 vozača, no natjecalo ih se 40 jer staza nema kapacitet za veći broj vozača. Bili su tu tako natjecatelji iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i Srbije, a u ovom adrenalinskom doživljaju uživalo je više od 4 tisuće posjetitelja.

Nema predaha za ovog mladog goričkog driftera. Sada se sprema za drugu rundu CDC-a koja će se održati 24. i 25. lipnja na Grobniku.

Ova objava Adrenalin u Mičevcu: Marku Brdeku prvo mjesto na Croatian Drift Challengeu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.