Prijava

Vaša prijava

Svibanj nikada nije bio ovako zabavan, evo što će sve ponuditi Goričanima

[]

Svibanj – mjesec mladih i obitelji obilježit će se po prvi puta u našem gradu nizom različitih događanja, a tu je i tradicionalna manifestacija VG FEST – festival urbane kulture i kreativnog nereda koji Turistička zajednica grada Velike Gorice organizira od 2013. godine u suradnji s Gradom Velikom Goricom. Zajedno sa Zborovanjem izviđača Hrvatske, ali ostalim događanjima, bit će to programski bogat mjesec.

Mjesec mladih i obitelji započinje mađioničarskim trikovima. U subotu, 13. svibnja, u 9.45 sati na prostoru oko Muzeja Turopolja nastupit će pobjednik 9. sezone Supertalenta Magic Leon. Isti dan na istom mjestu, ali od 10 do 12 sati, počinje Festival igranja koji Turistička zajednica organizira u suradnji s DV Velika Gorica, Centrom Rastimo zajedno i inicijativom The Human Safety Net. Cilj Festivala je podsjetiti roditelje na važnost zajedničke igre s djecom i potaknuti uključivanje roditelja u igru s djecom, pa će tako djeca s roditeljima moći zaigrati 7 igara.

Osim toga, od subote u 11 sati Velikogoričani i njihovi gosti moći će pogledati i izložbu radova iz projekta Zelena optika na temu “Turopoljska podgutnica” i izložbu fotografija “Obiteljska priča”. U sklopu programa Kulturama koji organizira Turistička zajednica Zagrebačke županije, u 11.30 sati iz Centra za posjetitelje Velika Gorica kreće interaktivna interpretacijska šetnja “Čvenk s Augustom Šenoa” u parku oko Muzeja Turopolja i radionica za djecu sa Augustom u glavnoj ulozi.

I nedjelja, 14. svibnja, bit će posvećena obitelji, a Velikogoričane očekuje FIFA obiteljski turnir koji organizira GEEK klub Velika Gorica. Iako je naglasak stavljen na parove iz kruga obitelji, na turnir se možete prijaviti i s najboljim prijateljem. Nagrade pobjednicima turnira osiguravaju HNS i Rimske terme. Poslijepodne je pak rezervirano za reviju dječjih narodnih nošnji, a početak je u 17 sati.

– Revija tradicijskog ruha ima cilj što bolje osvijestiti mlade prema tradiciji i baštini, očuvanju starog ruha kao dijelu tradicionalne baštine koju su nam ostavili naši preci u nasljeđe. Često čujemo kako su upravo folkloraši hodajući muzeji koji nas svojim nastupima vraćaju u ljepotu prošlih vremena. Ovom se revijom želimo barem na trenutak vratiti u prošlost, oživjeti vrijeme naših predaka i pokazati samo mali djelić bogatstva Lijepe Naše – kazala je direktorica Turističke zajednice grada Velike Gorice Maja Toth.

Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Brojna događanja Velikogoričane očekuju i od 19. do 21. svibnja. Već u petak u 11 sati bit će svečano otvorenje Plazma sportskih igara mladih.

– Važno je naglasiti kako nikada u svibnju nije bilo toliko događanja kao sada. Voljela bih najaviti najveću manifestaciju, koja će se održati 19. svibnja, a to su Sportske igre mladih koje ćeokupiti više od 2.500 djece u igranju graničara i atletici. Bitno je naglasiti da je to najveća amaterska manifestacija na području cijele Europe – kazala je privremena pročelnica za predškolski odgoj, školstvo i društvene djelatnosti Lana Krunić Lukinić.

Gorica je od 19. do 21. svibnja i domaćin 14. Zborovanja izviđača Hrvatske, godišnjeg nacionalnog okupljanja izviđača iz svih krajeva Lijepe naše. Ove će se godine više od 1000 mladih izviđača okupiti u središtu grada i odmjeriti svoja znanja i vještine u različitim izviđačkim i sportskim disciplinama.

U subotu, 20. svibnja održava se Festival vještina za život, a organizatori su Savez izviđača Hrvatske i Turopoljska udruga skauta Tur.

– Bliži nam se jubilarno 10. izadnje VG FEST-a, koji će okupiti sve željne dobre zabave, plesa, zanimljivih radionica i igara za djecu i odrasle, dobrih predstava, koncerata i glazbe! Posjetitelji će moći uživati u raznim kreativnim, sportskim, plesnim i ekološkim radionicama, radionicama zmajarenja ili oslikavanja lica, naučiti ponešto o ekologiji i recikliranju, saznati koja su to blaga jadranskog podmorja na istoimenoj izložbi na 4 kotača, kupiti knjige po povoljnim cijenama u sklopu akcije „Euro plati knjigu uhvati“, a vrhunac ovog festivala zasigurno će biti veliki koncert grupe Zabranjeno pušenje, koji nas očekuje u subotu 20. svibnja u 20.30 sati – kažu organizatori.

 

Ova objava Svibanj nikada nije bio ovako zabavan, evo što će sve ponuditi Goričanima se prvi puta pojavila na cityportal.hr.