Prijava

Vaša prijava

(Tje)Dan škole Eugena Kumičića uz humanitarku, koncert, školski ples, a stiže i legenda hrvatske odbojke, Senna Ušić

[]

Imate viška slikovnicu, društvenu ili edukativnu igru? Prava adresa za donaciju istih je Osnovna škola Eugena Kumičića, u kojoj se i ove godine povodom dana škole, organizira humanitarna akcija za one manje sretne. Humanitarna snaga ove škole okupljena u ‘Kumičićeve volontere’ priključila se ove godine UNICEF-ovoj akciji ‘Škole za Afriku’. O samoj akciji, kao i o programu povodom 48.rođendana škole, koji se obilježava sve do 16.svibnja, popričali smo s ravnateljicom, Snježanom Ruklić.

– Sav prihod koji skupimo ove godine u humanitarnim akcijama idu za djecu Etiopije, a cilj nam je u ovoj akciji nadmašiti uspjeh Božićne akcije u kojoj smo skupili još tada aktualnih pet tisuća kuna. Pozivam stoga sve da nam se priključe, roditelje, ali i sve građane Velike Gorice do 11. svibnja mogu donirati, a zatim ćemo te prikupljene stvari humanitarno prodavati do 15.svibnja. Istovremeno imamo u razredima kućice-kasice gdje prikupljamo novčane priloge za djecu Etiopije. Čitavog tjedna raznim programima obilježavamo i dan naše škole, očekujemo da će nam roditelji doći na aktivnosti koje smo pripremili, a pridružit će nam se i učenička zadruga Vuzel koja će također imati svoj štand. Obzirom da se predviđa loše vrijeme sve ćemo organizirati u holu škole, pa i taj središnji dan u petak, 12. svibnja, obzirom da baš slavljenički datum 13. svibanj, ove godine pada na subotu – ispričala nam je ravnateljica Ruklić, te otkriva kako su sve aktivnosti organizirali na prijedlog i u suradnji s Vijećem učenika.

Foto: humanitarna akcija povodom Dana škole Eugena Kumičića/G:kiš,cityportal.hr

Slavljenički program počinje večeras koncertom učenika koji pohađaju glazbene škole, u četvrtak im u goste dolazi poznati književnik Tihomir Horvat.

– U petak nam je udarni dan, imamo organizirane sportske igre, a u goste nam dolaze legendarna odbojkašica, Senna Ušić, i FIFA-ina instruktorica suđenja Lada Rojc. Slijedi priredba za dan škole i sve završava školskim plesom za naše učenika. U ponedjeljak imamo znanstveni dan, planiramo susret sa znanstvenicima koji su išli u našu školu, Matija Cvetnić s PMF-a i Hrvoje Mikulčić s Fakulteta strojarstva i brodogradnje. U utorak, 16.svibnja imamo koncert učenika mladih autora, koji su pisali svoje skladbe i bili jako uspješni na Festivalu dječjeg glazbenog stvaralaštva. Završavamo likovnom radionicom i susretom s umjetnikom.

Foto:donacije u sobi ‘Kumičićevih volontera’/G.Kiš, cityportal.hr

Budući da su i Eko škola, u bogatom programu učenike očekuju i posjete udruge Bioteka koja će imati radionice STEM laboratorij, a svoj program učenicima će prezentirati i udruga Mladi čuvari prirode. koliko smo imali prilike vidjeti, humanitarna akcija je, kao i obično, naišla na odličan odaziv roditelja i učenika, pa se soba volontera lagano puni kutijama sa doniranim knjigama i igrama. Uz poziv svima da se priključe slavljeničkom tjednu i humanitarnoj akciji s koje sav prihod ide za kupnju školskog priibora i školovanje djece u Etiopiji, ravnateljica ima i najbolje želje za sve učenice i učenike.

– Želim da nakon svih ovih razdoblja izolacije, korone, da nam se više nikad tako nešto ne ponovi, želim im da budu zdravi, veseli, zadovoljni, želim im također puno uspjeha u školovanju, a svojim osmašima da upišu škole koje žele i da se bave zanimanjem koje vole i koje će ih ispunjavati – poručila je ravnateljica Osnove škole Eugena Kumičića, Snježana Ruklić.

Foto: OŠ Eugena Kumičića/G.Kiš, cityportal.hr

Foto:donacije u sobi ‘Kumičićevih volontera’/G.Kiš, cityportal.hr

Ova objava (Tje)Dan škole Eugena Kumičića uz humanitarku, koncert, školski ples, a stiže i legenda hrvatske odbojke, Senna Ušić se prvi puta pojavila na cityportal.hr.