Prijava

Vaša prijava

U grad stiže manifestacija za roditelje i malu djecu – Festival igranja!

[]

Dječji vrtić Velika Gorica u suradnji s Centrom Rastimo zajedno, a uz potporu inicijative The Human Safety Net organizira Festival Igranja u prostoru oko Muzeja Turopolja 13. svibnja od 10 do 12 sati.  Cilj festivala je podsjetiti roditelje na važnost zajedničke igre s djecom i potaknuti uključivanje roditelja u igru s djecom.

– Igra je dječji najvažniji posao. Omogućuje djetetu skladan tjelesni, intelektualni, socijalni i emocionalni razvoj. Zašto zajednička igra? Roditelji koji su podržavajući i osjetljivi na djetetove potrebe pozitivno utječu na socijalni i emocionalni razvoj djeteta, odnose djeteta s drugima, pa čak i školski uspjeh. Djeca uče o sebi i svijetu kroz odnose, od kojih je odnos privrženosti s roditeljima ključan. Zajedničkom igrom odnos između roditelja i djeteta poboljšava se na jednostavan, učinkovit i dugotrajan način – kaže nam Andreja Rukavina iz Centra Rastimo zajedno.

Foto: Festival igranja/Centar Rastimo zajedno

 Na Festivalu igranja volonteri će za roditelje i djecu pripremati  neke dobro znane, ali i pomalo zaboravljene igre kao što su „Djed i repa“, „Hoki-poki“, „Glazbene stolice“ i otkriti neke nove, „Sadimo vrt“, „Kad me vodi mamina/tatina ruka, odrastam bez muka“.

Centar Rastimo Zajedno i Savez Društava „Naša Djeca“ organiziraju Festival igranja za djecu i roditelje između 12. i 14. svibnja u osam gradova diljem Hrvatske. Festival igranja se u našem gradu održava u sklopu manifestacije Mjesec mladih i obitelji, Festival Urbane kulture i kreativnog nereda u suradnji s DV Velika Gorica i Turističkom zajednicom Grada Velike Gorice.

Ova objava U grad stiže manifestacija za roditelje i malu djecu – Festival igranja! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.