Prijava

Vaša prijava

Lukavčanka Ana oduševila goste u Večeri za 5 i preuzela vodstvo

[]

Sekine rolice, Mamin ručak i Tatina torta, jela su koje je sinoć skuhala i svojim protukandidatima ponudila mlada lukavčanka Ana Merle, ujedno i najmlađa kandidatkinja ovotjednog izdanja zabavno-kulinarske emisije „Večera za 5“.

Maturantica Ana svoje je specijalitete poslužila u konobi svog oca, a za večeru je osvojila 38 bodova te time prešla u ovotjedno vodstvo, piše RTL.hr.

Gosti, poduzetnica Gordana Kaurić, influencer i pjevač Mario Tomas, voditelj restorana Dean Medura te knjigovotkinja Aleksandra Svitković, pohvalili su njezina jela, ali i hrabrost da se s istima uhvati u koštac.

Pripravu večere Ana je započela radom na glavnom jelu – Maminom ručku. Radilo se o junećem butu i pireu s nizom povrća. Nakon priprave glavnog jela, Ana se posvetila desertu – Tatinoj torti.

– Tata voli pistacije, iz tog razloga je tatina torta – ispričala je Ana. Posljednje jelo koje je spremala posvetila je nazivom sebi – „Sekine frulice“, a riječ je o prženoj piletini u tortilji s umakom.

foto: RTL.hr

Nakon aperitiva dobrodošlice, ekipa se ubrzo okupila oko stola u Aninoj obiteljskoj konobi, a Sekine frulice prve su stigle pred goste. “Predjelo je bilo jako lijepo”, poručio je Mario. Nije mu se svidio tek vlasac ‘iz osamdesetih’. “Okus predjela je bio odličan”, jasna je bila Gordana nakon predjela. “Fino, dobro i nije masno bilo”, zaključio je Dean.

foto: RTL.hr

‘Mamin ručak’ idući je stigao na stol, a uz njega je Ana poslužila papriku i matovilac te domaći kruh. “Nije me izgled dojmio, ali me emotivno dirnulo, tako je moja baka pripremala”, komentirao je Mario glavno jelo. Posljednje jelo koje je Ana poslužila bio je desert – Tatina torta s bijelom čokoladom, pistacijom i jagodama. “Bilo mi je previše kičasto”, komentirao je Mario izgled deserta. “Okus je bio odličan, vrh”, dodala je Gordana o samom okusu jela. “Jednostavan, ne previše sladak, nisam obožavatelj, ali pojeo sam ga i bilo je dobro”, zaključio je Dean.

foto: RTL.hr

Za kraj, ova mlada maturantica iz Lukavca, svojim je gostima poklonila vino, praline i drvene kuhače s porukom, a atmosferu je svojom pjesmom i svirkom upotpunila njena starija sestra Ivana.

Hoće li Ana ponijeti nagradu od tisuću eura, saznat ćemo u petak, a već danas kuha 51-godišnji Velikogoričanin, Dean Medur koji trenutno radi u Švicarskoj kao voditelj restorana.

Ova objava Lukavčanka Ana oduševila goste u Večeri za 5 i preuzela vodstvo se prvi puta pojavila na cityportal.hr.