Prijava

Vaša prijava

Iz Gorice na Euro: Izbornik Jarni vodi Josipa Cundekovića u Mađarsku!

[]

Prvi put dogodilo se na Euru reprezentacija U-21 prije dvije godine, kad je Gorica izborniku Igoru Bišćanu poslala čak trojicu igrača – Hrvoja Babeca, Darija Špikića i Krešu Krizmanića. I bilo je posebno, drukčije pratiti to prvenstvo, jer uvijek je tako kad znaš da je u priču uključen netko “tvoj”, poznat, domaći… Prilično je izvjesno da će Goričana biti i na popisu Bišćanova nasljednika Dragana Skočića uoči ovogodišnjeg Eura, vrlo ozbiljnih kandidata je nekoliko, ali već sad znamo da će Gorica imati svog predstavnika na europskoj smotri.

Josip Cundeković ima samo 16 godina, golman je, i već brani za juniorsku momčad Gorice, iako je i dalje kadet. Iznimno talentirani kadet, koji je i prije šesnaestog rođendana upisao debi za prvu momčad u prijateljskoj utakmici, a njegove mogućnosti prepoznao je još jedan legendarni reprezentativac, izbornik U-17 reprezentacije Robert Jarni. I uvrstio ga na svoj popis za Euro u ovom uzrastu! U drugoj polovici lipnja igrat će se u Mađarskoj, a Hrvatska će biti u skupini s Engleskom, Švicarskom i Nizozemskom.

Cundeković je jedan od trojice golmana na Jarnijevu popisu, kolege i konkurenti su mu Jan Hlapčić iz Osijeka i Antonio Rajić iz Dinama, iz kojeg i dolazi najveći broj igrača, čak osam od 23. Osijek ima petoricu svojih igrača, Hajduk četvoricu, Lokomotiva trojicu, a po jednog talijanska Roma, austrijski Red Bull Salzburg i – Gorica!

– Ozračje je odlično, dečki su na okupljanje stigli puni optimizma i želje da na velikom natjecanju pokažu i potvrde potencijal koji nedvojbeno posjeduju. Svjesni smo da je skupina zahtjevna, ali znamo i da ćemo napraviti sve da dođemo do rezultata u Mađarskoj. Vjerujem u ovu momčad i siguran sam da će dečki dati sve od sebe u svakoj sekundi turnira – istaknuo je izbornik Jarni.

Ova objava Iz Gorice na Euro: Izbornik Jarni vodi Josipa Cundekovića u Mađarsku! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.