Prijava

Vaša prijava

Državno zlato za Helenu Parabić iz goričke Zrakoplovne škole na natjecanju WorldSkills Croatia

[]

Helena Parabić iz Zrakoplovno tehničke škole Rudolfa Perešina u disciplini ‘Prometna tehnologija i logistika’ osvojila je zlatnu medalju na ovogodišnjem Državnom natjecanju učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2023 održanom od 10. do 12. svibnja na zagrebačkom Velesajmu. Osim Helene, medalju brončanog sjaja osvojila je i Dora Herceg u disciplini ‘Frizerstvo’ iz Srednje strukovne škole Samobor.

Na ovom najvećem događaju u obrazovanju u Hrvatskoj i najvećem natjecanju o ovom dijelu Europe, u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, natjecalo se oko 400 najboljih učenika strukovnih škola u 46 disciplina.

Tijekom tri dana natjecanja sudjelovalo je više od 200 strukovnih škola, a glavna svrha natjecanja je promocija i popularizacija strukovnog obrazovanja te poticanje učenika završnih razreda osnovnih škola na upis u strukovne škole.

Pa su tako učenici osnovnih škola i njihovi roditelji imaju priliku vidjeti koje mogućnosti pruža strukovno obrazovanje, uvjeriti se u atraktivnost strukovnih zanimanja i izvrsnost koju mogu dobiti u strukovnim školama.

Još jedan odličan plasman, četvrto mjesto u disciplini ‘instalater kućnih instalacija’ osvojili su Stjepan Skrbin i Ivan Vranešić iz Srednje strukovne škole Velika Gorica.

Zagrebačku županiju predstavljala je još nekolicina učenika, a to su Matija Turković iz goričke Srednje strukovne škole koji se natjecao u automehatronici, zatim Niko Pećina iz Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole iz Samobora, Josipa Bekić iz Srednje škole Dugo Selo i Ena Vitko iz samoborske Srednje strukovne škole.

Foto: FB ZTŠ Rudolf Perešin/Srednja strukovna škola Velika Gorica

Tekst je dio programskog sadržaja “Moja županija”, nastao u suradnji sa Zagrebačkom županijom.

Ova objava Državno zlato za Helenu Parabić iz goričke Zrakoplovne škole na natjecanju WorldSkills Croatia se prvi puta pojavila na cityportal.hr.