Prijava

Vaša prijava

FOTO Zrmanja potopila Obrovac, nema nastave, pomoć se dostavlja čamcima

[]

Rijeka Zrmanja je dosegnula dosad nezabilježeni vodostaj od 302 centimetra, koji i dalje raste, pa su Obrovac pogodile nezapamćene poplave. Fotografije poplavljenog grada, ulica, kuća i škola kruže društvenim mrežama.

FOTO: poplavljena škola u Obrovcu/Ravnateljstvo civilne zaštite Zadarske županije

Na lokaciji su brojne operativne snage civilne zaštite, vatrogasci, gorska služba spašavanja, Crveni križ, koji s pripadnicima državne intervencijske postrojbe civilne zaštite MUP-a čamcima prenose vreće s pijeskom, obilaze ugrožene stanovnike i po potrebi ih opskrbljuju hranom i lijekovima.

– Uslijed poplave u Obrovcu, voda je ušla u prizemlje tamošnje srednje škole, dok se do osnovne ne može prići. Zbog novonastalih okolnosti nastava se ne održava niti u osnovnoj niti u srednjoj školi. I dalje nema struje na lijevoj strani obale Zrmanje, u užem centru grada Obrovca. Na području Gračaca i Obrovca i dalje su u tijeku aktivnosti obrane od poplave kojima koordiniraju stožeri civilne zaštite u suradnji s Hrvatskim vodama – izvijestilo je Ravnateljstvo civiljne zaštite MUP-a.

FOTO: poplava u Obrovcu, civilna zaštita dostavlja pomoć čamcima/Ravnateljstvo civilne zaštite MUP RH

 

Obzirom na najavljene nove oborine, provjerili smo kakva je situacija na našem području.

– Izvršene su sve provjere što se tiče vodostaja Save, Kupe i Odre za područje Zagrebačke županije, po mjernim stanicama sve je u granicama normale, zasad na snazi nisu nikakve mjere obrane od poplava, stanje je redovno i pratimo situaciju – rekao nam je v.d. vatrogasni zapovjednik Zagrebačke županije, Slavko Povrlišek.

FOTO: poplava u Obrovcu/Ravnateljstvo civilne zaštite MUP RH

*Naslovna fotografija: Šime Zelić/PIXSELL

Ova objava FOTO Zrmanja potopila Obrovac, nema nastave, pomoć se dostavlja čamcima se prvi puta pojavila na cityportal.hr.