Prijava

Vaša prijava

Književno druženje u Sparku uz pjesnikinje Ljiljanu Koci i Miru Jungić

[]

Članovi Udruge umjetnika “SPARK”, nedjeljno će poslijepodne provesti u društvu dviju pjesnikinja. Na svom književnom susretu, ovoga će puta ugosititi Ljiljanu Lili Koci i Miru Jungić.

– Svestrana umjetnica i prevoditeljica te predsjednica Društva albanskih umjetnika u RH, Ljiljana Koci dobitnica je brojnih nagrada i priznanja zbog svog društvenog i književnog angažmana. Svoje književne radove objavljuje u mnogim časopisima, zbornicima i svjetskim antologijama. U ovo vrijeme, kada su migracije postale naša svakodnevnica, moramo učiti prihvaćati suživot s ljudima drugih vjera i naroda. Pa, tko će nam bolje o tome govoriti od žene koja se oduvijek usuđuje dizati glas za potlačene i marginalizirane skupine – ističu organizatori.

Uz Ljiljanu, Sparkovcima u goste stiže i poznata sisačka pjesnikinja Mira Jungić.

– Mira piše poeziju još od osnovne škole i gimnazije, kada su joj radovi objavljivani u tadašnjim časopisima za mlade, a gostovala je tada i u nekim radijskim emisijama…Nakon poduže poetske pauze nastavlja s pisanjem te u kratkom vremenu objavljuje četiri zbirke poezije: “Od sna do jave”, “Svoja”, “Prepoznati ljubav” i “Dolina moje mladosti” – kažu iz Sparka te dodaju kako  je na pomolu Mirin autobiografski roman radnog naslova “Godina promjene”.

Na ovaj književni susret, Sparkovci pozivaju sve zainteresirane Velikogoričane i ljubitelje književnosti, a koji će se održati sutra 21. svibnja u 17 sati u njihovim prostorima na adresi Matije Slatinskog 4.

Ova objava Književno druženje u Sparku uz pjesnikinje Ljiljanu Koci i Miru Jungić se prvi puta pojavila na cityportal.hr.