Prijava

Vaša prijava

Dani goričkog nogometa – 2. dio: Cure žele doći tamo gdje su dečki ostali!

[]

Jutro poslije dojmovi se i dalje zbrajaju, scene za pamćenje vrte se pred očima, a ima u cijeloj toj priči sasvim sigurno i ponešto mamurluka. Zasluženog, teško izborenog, potpuno opravdanog… Nogometaši Gorice su uspjeli ostvariti sveti cilj, ostali su među elitom, prvoligaški nogomet i sljedeće sezone će se igrati na našem Gradskom stadionu. I tu više nema dvojbi.

Jedino što ostaje za vidjeti i doznati jest odgovor na pitanje hoće li dečki ostati sami. Ili će im se, u što duboko vjerujemo, pridružiti i – cure!

Dan nakon spektakla na glavom terenu, u nedjelju od 15 sati, u svoju će “utakmicu svih utakmica” krenuti nogometašice ŽNK Gorice Kömmerling. Na pomoćnom igralištu, uz izravan prijenos na klupskom kanalu, igračice trenera Marka Biljana moraju odraditi posljednjih 90 minuta na putu prema ulasku u najviši rang hrvatskog ženskog nogometa.

U prvoj utakmici doigravanja, prošlog vikenda, Goričanke su u gostima kod Međimurja u Čakovcu odigrale 1-1, a uzvrat ih čeka ove lijepe, sunčane nedjelje, ovog pobjedničkog vikenda.

– Atmosfera je super, jako pozitivna, vjerujemo u sebe. Pogotovo s obzirom na ono što smo odigrali u prvoj utakmici, u kojoj smo bile bolje, dominirale, stvarale šanse… Jedino je nedostajalo malo sreće. I zato smo se tijekom cijelog ovog tjedna fokusirale isključivo na sebe, na svoju izvedbu, jer vjerujemo da će naše pravo izdanje biti dovoljno da dođemo do onoga što svi želimo – kaže nam Perica Cicijelj, jedna od najiskusnijih i najučinkovitijih igračica ŽNK Gorice Kömmerling.

Već u prvoj sezoni naše su nogometašice sanjale promociju u 1. ŽNL, među najbolje ekipe u državi, ali poklopilo se da je isto to željela i tek formirana ekipa Hajduka. Goričankama je te prošle sezone nedostajao jedan gol do ostvarenja cilja, pa je cijela stvar otišla na odgodu. No ostale su djevojke strpljive, preuzeo ih je trener Marko Biljan, došla i neka pojačanja… I godinu dana poslije misija je pred dovršetkom. Ostvarenje sna udaljeno je točno 90 minuta.

– Nismo ništa posebno mijenjale u pripremi utakmice, puno nam je važnije bilo zadržati mir i samopouzdanje, koje je došlo nakon svega što smo odradile ove sezone. Nismo kiksale, nismo griješile, a sad ostaje dovršiti posao. Neće biti lako, ni na sekundu nećemo podcijeniti protivnice, svjesne smo da je pred nama ozbiljan posao, ali opet kažem: vjerujemo u sebe i idemo po ostvarenje našega cilja! – prisnažila je Perica Cicijelj.

Kao što su Velikogoričani pomogli nogometašima u subotu, bilo bi lijepo da pomognu i djevojkama. Ovo je jedna nova priča u našem gradu, projekt koji je na svome početku, ali i priča koja ima jako lijepu perspektivu. Počevši od ove nedjelje u 15 sati…

Vidimo se uz pomoćni teren!

Ova objava Dani goričkog nogometa – 2. dio: Cure žele doći tamo gdje su dečki ostali! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.