Prijava

Vaša prijava

Dučecovi folkloraši zasvirali i zaplesali u Italiji

[]

KUD Dučec gostovao je od 18. do 21. svibnja na XV. Međunarodnom festivalu folklora u talijanskom Riminiju. Osim folkloraša iz Mraclina, na festivalu su nastupila još 22 društva iz Europe.

– Zanimljivo je da je naše članove po nazivu Dučec prepoznao jedan Makedonac iz Skopja, koji je 80-ih godina dolazio u Veliku Goricu na gorički festival i surađivao čak s nekim Mraclincima. Također, na festivalu smo izmijenili kontakte s nekoliko društava koja bi željela ugostiti Dučec u svojim zemljama – kažu iz KUD-a Dučec.

Foto: KUD Dučec

 

– Mislim da je ovo bilo odlično gostovanje, odličan nastup. Nakon tri i pol godine napokon smo imali međunarodno gostovanje. Iako smo dan prije putovanja dvojili hoćemo li uopće ići jer su Italiju nedavno pogodile poplave, unatoč početnoj zabrinutosti sve je prošlo u najboljem redu. Za nastup smo se dugo pripremali, i to se vidjelo. Na pozornici je bilo ukupno 47 osoba, svih generacija. Cijelim putem osjećalo se posebno zajedništvo i veselje, a posebno mi je drago što se sve više starijih članova, ili onih koji su se zbog obiteljskih razloga privremeno povukli, sada vraća Društvu. To nam govori da ipak radimo dobar posao i da ljudi to prepoznaju. Zahvaljujem svim svojim članovima na pomoći u organizaciji ovog putovanja – kazao je predsjednik Dučeca Matija Kos za Mraclin.hr.

Foto: KUD Dučec

 

Ova objava Dučecovi folkloraši zasvirali i zaplesali u Italiji se prvi puta pojavila na cityportal.hr.