Prijava

Vaša prijava

Obitelj Antolčić poziva na Dane otvorenih vrata: Saznajte što je api kućica i zašto je udisanje zraka iz košnice ljekovito

[]

Na obroncima Vukomeričkih gorica, obitelj Tomislava Antolčića, smjestila je dio svojih pčelinjaka. Kako bi svoje sugrađane, ali i sve zainteresirane, upoznali sa svojim OPG-om, ali i proširili svijest o važnosti pčela, u nedjelju 28. svibnja organiziraju Dane otvorenih vrata.

Bit će to prilika da upoznate obitelj Antolčić, njihove proizvode, ali i uživate u tišini prirode.

– Svi koji nas posjete imat će priliku besplatno isprobati api inhalaciju. Napokon smo napravili api kućice, a svi koji imaju problema s dišnim putevima poput astmatičara, alergičare i bronhitičare, sada je idealno vrijeme da krenu s prirodnim terapijama. Imamo pripremljene četiri košnice, a inhalaciju će moći isprobati po četvero ljudi. Proces je vrlo jednostavan. Na lice se stavi maska i pritom se udiše zrak iz košnice koji je pun nektara, meda, peludi i propolisa – govori nam Jasmina Antolčić.

Iako na imanju u Vukomeriću znaju imati oko 150 košnica, dio ih je preseljen na druge lokacije, a za ovu priliku ih je ostavljeno tridesetak.

– Sada je idealna prilika da ljudi dođu i vide kako pčele funkcioniraju. Upoznat ćemo ih s razlikama između radničkog i trutovskog legla, moći će vidjeti kako izgleda med u saći, matica, ali i kako pčele unose pelud u košnice – dodaje Jasmina te ističe kako je potrebno ponijeti odjeću koja prekriva ruke i noge, ali i imati zatvorenu obuću.

Posjetiti ih možete u nedjelju, na imanju u Vukomeriću na adresi 20/2 od 11 do 14 sati. Bit će to prilika i za degustirati proizvode iz OPG-a Antolčić.

Svoj dolazak obavezno potvrdite Jasmini na broj 098/9872 – 737.

Ova objava Obitelj Antolčić poziva na Dane otvorenih vrata: Saznajte što je api kućica i zašto je udisanje zraka iz košnice ljekovito se prvi puta pojavila na cityportal.hr.