Prijava

Vaša prijava

Stigle turopoljske jagode: Domaće i svježe kupiti možete na nekoliko lokacija u gradu

[]

Ljubitelji jagoda konačno su došli na svoje. Sezona je u punom jeku, a na nekoliko lokacija u gradu turopoljski OPG-ovi Velikogoričanima nude svoje friške domaće jagode. Na štandu u Zagrebačkoj ulici zatekli smo proizvođača Osmana Mehmedovića iz Lazine Čičke.

– Trenutno u ponudi imamo jagodu sorte Clary, dok će se za koji dan zacrveniti i za prodaju biti spremna i sorta Jolly – kaže nam Osman koji na pola hektara ima zasađeno oko 25 tisuća grmova jagoda.

Foto: Marija Vrbanus/Cityportal.hr

Radne snage za berbu, kaže ne nedostaje, svakodnevno dva puta, ujutro do 9 sati i popodne od 16 do 19 sati, stižu vrijedne Velikogoričanke u pomoć. Početak sezone nije bio lak.

– Mraz je bio dosta rano u nekoliko navrata, pa je pala velika količina kiše, no nekako smo se izvukli. Kupci su uglavnom zadovoljni – govori nam Mehmedović.

U pomoć pri proizvodnji, kroz brojne poticaje, pomaže i Grad Velika Gorica.

– Grad nam u poticajima pomaže malo, ali dobro. Možemo ostvariti potpore za materijal za sadnju, za sisteme za navodnjavanje kao i antifrost opremu – dodaje ovaj gorički proizvođač.

Jagode lokalnih proizvođača možete pronaći na štandovima od Trga Stjepana Radića, Tržnog centra, na Zagrebačkoj ulici i kod Robne kuće. Cijena mjerice jagoda je trenutno 3 eura.

Ova objava Stigle turopoljske jagode: Domaće i svježe kupiti možete na nekoliko lokacija u gradu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.