Prijava

Vaša prijava

Vrtićanci iz Lojtrice učili kako pružiti prvu pomoć

[]

U svibnju obilježavamo Svjetski dan Crvenog križa kao i tjedan Crvenog križa, pa je tako ovaj mjesec u svim objektima Dječjeg vrtića Lojtrica bio ispunjen radionicama pružanja prve pomoći, koje provode djelatnici goričkog Crvenog križa.

– Jedna od osnovnih djelatnosti Crvenog križa su edukacije iz prve pomoći svih grupa građana pa tako i predškolske, školske djece, studenata, vatrogasaca, vojnika, policajaca… Gorički Crveni križ posebno stavlja težište na radionice, edukacije djece predškolske dobi jer smatramo da je to vrijeme kad su oni posebno prijemčivi i važno je da već u toj dobi zapravo nauče važnost tih znanja, ne boje se primijeniti prvu pomoć i da im kasnije u životu to može pomoći – ističe Suzana Strunjak iz Crvenog križa Velika Gorica.

Foto: DV Lojtrica

Iako na prvi pogled, djeci nije bilo svejedno kada su ugledali rekvizite koji su ih odmah podsjetili na doktore i injekcije, predavanje im je bilo zanimljivo.

– Posebno interesantan djeci je bio praktični dio jer su se našli u ulozi osobe kojoj je potrebna pomoć, ali i osobe koja prvu pomoć pruža. Na kraju radionice osim osnovnog znanja, pokojeg zavoja za inscenirane ozljede, djeca su dobila i puzzle Crvenog križa – istaknuli su iz DV Lojtrica.

Foto: DV Lojtrica

Foto: DV Lojtrica

 

Ova objava Vrtićanci iz Lojtrice učili kako pružiti prvu pomoć se prvi puta pojavila na cityportal.hr.