Prijava

Vaša prijava

Humanitarnom akcijom, predstavom i izradom predmeta od otpada u Lojtrici obilježili Eko dan

[]

Dječjom predstavom Eko Crvenkapica, koju je osmislila i realizirala dramska skupina, započelo je obilježavanje Eko dana u Dječjem vrtiću Lojtrica. Na djeci zabavan, jednostavan ali poučan način približena je tema recikliranja. U predstavi su djeca aktivno sudjelovala i povremeno pomagala vuku da postane pravi ekolog šume i sortira otpad u odgovarajuće kante.

– S temom recikliranja nastavile su se i ideje djece kako bismo svi na svoj način mogli pomoći prirodi, a istovremeno se i zabaviti. U suradnji sa roditeljima prikupljen je otpadni materijal kojemu su djeca pronašla novu svrhu. Od plastičnih boca izrađene su tegle za cvijeće ili vaze, plastični čepovi pretvoreni su u ukrase za cvjetnjak, a kako je dječja mašta neograničena tako je plastična kutija postala brod, robot ili svemirska raketa – ispričali su iz vrtića.

Tijekom eko dana odvijala se i kampanja „Biljka za MD“. Prodajom cvijeća na svih osam lokacija Dječjeg vrtića Lojtrica djeca, odgajatelji i drugo osoblje udružili su snage i pokazali senzibilitet prema osobama s mišićnom distrofijom. Prikupljena sredstva namijenjena su nabavi komunikatora mladiću s Duchenne mišićnom distrofijom.

Galerija fotografija

 

Ova objava Humanitarnom akcijom, predstavom i izradom predmeta od otpada u Lojtrici obilježili Eko dan se prvi puta pojavila na cityportal.hr.