Prijava

Vaša prijava

Izložba radova s prve likovne kolonije ‘Velika Mlaka Dragutinu Trumbetašu’ otvara se u galeriji njegova imena

[]

Krajem prošlog mjeseca, 29.travnja, Društvo žena Velika Mlaka održalo je prvu likovnu koloniju povodom pete obljetnice smrti slavnog sumještana,pod nazivom ‘Velika Mlaka Dragutinu Trumbetašu’, u dvorištu kod kapelice sv. Barbare. Tom su prigodom članovi umjetničke udruge SPARK, čiji je i Trumbetaš bio član, održali i poetsko-glazbeni recital.

Foto: Katarina Trumbetaš Jagodić, Ivana Andrić Penava i Sidonija Trumbetaš na 1.likovnoj koloniji Trumbetašu u čast u V.Mlaki/G.Kiš, cityportal.hr

Manifestacija je ujedno i dio programa kojim društvo žena obilježava pola stoljeća postojanja. Kao rezultat ovog okupljanja umjetnika pred nama je i nova izložba u Galeriji Trumbetaš, u Pučkom otvorenom učilištu, koja će biti svečano otvorena u petak, 26.svibnja, u 19 sati.

– Bit će izloženo sveukupno 39 radova nastalih na toj prvoj likovnoj koloniji posvećenoj Trumbetašu, gdje je sudjelovalo tridesetak slikara iz različitih dijelova Hrvatske, iz Ivanić Grada, Kutine, Gradiške, Kraljeve Velike, Brezničkog Huma, Varaždina, Siska, Lipovljana, Novske, Vrbovca, Velike Gorice i Velike Mlake. Umjetnike je okupila Katica Trumbetaš, a slikali su u župnome dvorištu s pogledom na kapelu svete Barbare, poznatu turopoljsku ljepoticu. Budući, da je Dragutin Trumbetaš jako volio ovaj kraj i svoje rodno mjesto, motivi na slikama bili su upravo vezani za Veliku Mlaku i Turopolje, kapelica sv. Barbare, narodne nošnje, dvorac Lukavec, kurija Modrić – Bedeković i slično – rekla nam je Ivana Andrić Penava, predsjednica Duštva žena Velika Mlaka.

Izložba radova sudionika prve likovne kolonije ‘Velika Mlaka Dragutinu Trumbetašu’ ostaje otvorena u Galeriji Trumbetaš do 9.lipnja.

Foto: Prva likovna kolonija u čast Dragutinu Trumbetašu, V.Mlaka/G.Kiš, cityportal.hr

Naslovna fotografija: Prva likovna kolonija ‘Velika Mlaka Dragutinu Trumbetašu’, V.Mlaka/G.Kiš, cityportal.hr

Ova objava Izložba radova s prve likovne kolonije ‘Velika Mlaka Dragutinu Trumbetašu’ otvara se u galeriji njegova imena se prvi puta pojavila na cityportal.hr.