Prijava

Vaša prijava

FOTO Vatrogasci Donjeg Turopolja vježbom pokazali spremnost za borbu s katastrofalnim požarima

[]

Požar je zahvatio radni stroj u objektu brusione u tvornici parketa. Vatra se počinje širiti na objekte pilane te na radni stroj i drvene trupce vani. U vrijeme požara u objektu su bili djelatnici, koje su vatrogasci morali evakuirati i spasiti unesrećene. Srećom, ovo je samo zamišljeni scenarij za združenu vatrogasnu vježbu “Turopolje 2023”, koju su u srijedu u pogonu tvornice parketa Weitzer Parkett (bivši DIP) u Turopolju izveli DVD-i Donjeg Turopolja.

– Vježba je protekla u najboljem redu. Svi vatrogasci su na sigurnom, svi unesrećeni su na sigurnom, a to je najbitnije na ovim vježbama – da se nikome ništa ne dogodi. Što se tiče tehničkih stvari, ima ih na kojima se još treba poraditi, ali u globalu to je to. Zato i radimo vježbe, da se u stvarnim situacijama greške ne dogode – objasnio je zapovjednik DVD-a Turopolje Patrik Čunčić te dodao kako se važnost ovakvih vježbi najbolje vidjela u nedavnom stravičnom požaru u pilani Galeković.

– Na gašenju tog požara je sudjelovalo više DVD-a i to je jedan od većih požara u povijesti zajednice, ako ne i najveći.  Spremni smo za takve stvari – zaključio je Čunčić.

U vatrogasnoj vježbi koordinirano djelovanje i efikasnost standardnih operativnih postupaka u uvjetima velike vatrogasne intervencije pokazali su JVP Velika Gorica, DVD Kuče, DVD Buševec, DVD Vukovina, DVD Turopolje, DVD Mraclin, DVD Staro Čiče, DVD Rakitovec, DVD Okuje i DVD Čička Poljana. Ukupno je u vježbi sudjelovalo više od 50 vatrogasaca.

– Vidjevši ovo moramo reći da smo jedna velika snaga koja može napraviti ogroman posao u datom momentu, a to je i dokazano u Mraclinu na velikom požaru koji je trajao cijelu noć, a još je dva dana trajalo dogašivanje. Svaka vam čast – kazao je Boris Fabijančić, zamjenik zapovjednika JVP Velika Gorica.

Galerija fotografija

Ova objava FOTO Vatrogasci Donjeg Turopolja vježbom pokazali spremnost za borbu s katastrofalnim požarima se prvi puta pojavila na cityportal.hr.


Izložba „Hrvatski Andersen“ u školskoj knjižnici