Prijava

Vaša prijava

FOTO U Teslinoj postoji kućica u cvijeću – tamo bilje raste i iz pločnika, a cvjetaju i stupovi

[]

Prolazite li često Teslinom ulicom u Velikoj Gorici niste mogli ne primijetiti kako pred kućom na broju 66 cvijeće, grmlje i mirisno bilje rastu iz svake zelene površine. Posebno je šareno i veselo u proljeće kada se osjeća miris cvijeća i aromatičnog bilja, a sve vrvi od bumbara i pčela. Za to što je cvijeće zauzelo mjesto trave i okružilo stablo zaslužna je jedna stanovnica Tesline. Nada Glasnić velika je ljubiteljica cvijeća, a osim što ga godinama sadi u svom dvorištu, odlučila je ukrasiti i pločnik i tako uljepšati svoju ulicu i za druge ljude koji njome prolaze ili se voze. No, ova ljubiteljica cvijeća nije se zadržala samo na tlu. Zaštićenu biljku tekomu posadila je uz stup od struje, pa tako pored njene kuće povremeno “cvjeta” i drveni stup.

– Uživam u cvijeću i to je moja velika ljubav. Ujutro rano ustanem i pomalo plijevim, obrezujem i zalijevam svoje cvijeće. Imam sigurno više od 1.000 komada trajnica. Jedno ocvjeta, drugo procvjeta i nikada mi nije prazno. Kada se renovirala moja ulica razmišljala sam što će meni trava i zelena površina. I tako sam došla na ideju i posadila ružmarin, lavandu, smilje i kadulju – kaže Nada Glasnić i dodaje kako joj susjedi često u prolazu zahvale što je uljepšala ulicu kojom prolaze.

Nekada i po dva sata na dan Nada vrijedno njeguje svoje cvjetnjake i kaže kako će za to uvijek pronaći vremena.

– Ovo što ovdje vidite imam od 2012., ali inače imam cvijeće već 30 godina. Zadnja kuna nekada mora biti za cvijeće. Ponosna sam na sve svoje cvijeće. Digitalisi su mi prekrasni jer tu bumbari dolaze, ruže imam cijele godine. Svaki cvijet obožavam na svoj način. Cvijeće morate stalno njegovati, plijeviti, kopati, treba staviti i malo humusa jer neće u ilovači rasti. Na zalijevanje potrošim i oko 1.000 litara vode – priča Nada kojoj sve vrste cvijeća uspijevaju, ali ipak najviše voli trajnice iz čijeg korijena ili lista poslije opet nikne cvijet.

Galerija fotografija

 

Ova objava FOTO U Teslinoj postoji kućica u cvijeću – tamo bilje raste i iz pločnika, a cvjetaju i stupovi se prvi puta pojavila na cityportal.hr.