Prijava

Vaša prijava

U eksploziji ‘zvončića’ iz ’95. teško stradao građevinski radnik

[]

U četvrtak je u središtu Zagreba prilikom izvođenja radova na krovu zgrade u eksploziji ozlijeđen radnik. Muškarac je ozlijeđen prilikom radova na krovu zgrade, a eksplodirao je zaostali ‘zvončić‘ koji je vjerojatno bio dio zabranjenih kasetnih bombi kojima su Srbi gađali Zagreb 2. i 3. svibnja 1995., piše Jutarnji list.

Nesreća se dogodila jutros oko 9 sati, a osim Hitne pomoći odmah je alarmirana i policija, a na mjesto događaja izašli su i vatrogasci. Iz Policijske uprave zagrebačke potvrđeno je kako je na gradilištu na Trgu J.J. Strossmayera došlo do eksplozije tijekom izvođenja radova, te da je tom prilikom jedan radnik ozlijeđen.

Eksplozija se dogodila na krovu zgrade HAZU-a, koja se nalazi na Strossmayerovu trgu uz zgradu bivše Prve policijske postaje. Kako novinari Jutarnjeg doznaju s mjesta događaja, radnici su skidali krov sa zgrade kako bi postavili novi. Nakon što su skinuli krov, krenuli su i na uklanjanje ljepenke koja se nalazila ispod krova. Upravo ispod te ljepenke nalazilo se eksplozivno sredstvo, pretpostavlja se ‘zvončić’ zaostao iz napada na Zagreb 1995. godine, koji je eksplodirao kada je radnik počeo skidati ljepenku. Policijski očevid je u tijeku.

Naslovna fotografija: 25.5.2023., Zagreb/Neva Zganec/PIXSELL

Ova objava U eksploziji ‘zvončića’ iz ’95. teško stradao građevinski radnik se prvi puta pojavila na cityportal.hr.