Prijava

Vaša prijava

FOTO Vatrogasci iz goričke JVP imaju novu opremu zbog koje će biti sigurniji na intervencijama

[]

Nakon što su prošle godine iz Fonda solidarnosti EU, ostvarili bespovratnih 400 tisuća kuna za opremu koja je uništena na intervencijama prilikom zagrebačkog potresa, u Javnu vatrogasnu postrojbu Velika Gorica ovih je dana stigla nova oprema u vrijednosti 282 tisuće eura.

– Ovo je drugi natječaj na koji smo se aplicirali za nabavu opreme. Naime, 5. svibnja prošle godine potpisali smo ugovor s Ministarstvom unutarnjih poslova o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava iz Fonda solidarnosti EU za nabavu nove vatrogasne opreme koju smo koristili i uništili za vrijeme intervencija na području Sisačko-moslavačke županije – rekao nam je zapovjednik JVP Velika Gorica, Ivica Maceković te dodao kako je do sada realizirano oko 278 tisuća eura.

– Većinu tih sredstava potrošili smo na obnovu oštećene opreme, dok smo ostatak potrošili na refundaciju po plaćenim računima za nabavu opreme koju smo imali potrebu koristiti na tim intervencijama, kao i na prekovremene sate – dodaje Maceković.

Foto: JVP

Gorički profesionalci sada su i više nego dobro i kvalitetno opremljeni. Imaju nove kacige, zaštitne rukavice, uniforme, odjela za šumske požare, agregate, hidrauličke alate, motorne pile, ljestve …sve što im je potrebno kako bi što bolje i kvalitetnije obavili svoj posao.

– Zahvaljujući novoj opremi, narednih pet do osam godina, na intervencijama koje nas očekuju bit ćemo jako dobro zaštićeni, jer je riječ o opremi s većim stupnjem zaštite. Još nam nedostaje nešto opreme, ali i to ćemo dokupiti, tako da svih 50 vatrogasaca koji rade u goričkoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi budu jednako dobro i kvalitetno zaštićeni – zaključuje zapovjednik Maceković.

Foto: JVP

Foto: JVP

Foto: JVP

Foto: JVP

Ova objava FOTO Vatrogasci iz goričke JVP imaju novu opremu zbog koje će biti sigurniji na intervencijama se prvi puta pojavila na cityportal.hr.