Prijava

Vaša prijava

VIDEO Mini spusnica, Spidergasac, Fire combat samo su dio vatrogasnog spektakla koji sprema JVP Velika Gorica

[]

Nakon što su prošlogodišnji Dani otvorenih vrata prošli iznimno uspješno, a broj posjetitelja je premašio sva njihova očekivanja, gorički profesionalni vatrogasci odlučili su isto ponoviti i ove godine. Za tjedan dana, u subotu 3. lipnja Javna vatrogasna postrojba Velika Gorica, ponovno će Velikogoričanima otvoriti svoja vrata.

Prostor oko zgrade JVP bio je ispunjen znatiželjnom djecom i roditeljima koji su došli iz prve ruke pogledati i saznati što to vatrogasci rade, ali i okušati se u pojedinim vještinama koje smo pripremili za njih. Ponovno ćemo se bazirati na raznim igrama za djecu, a ponovno će se moći okušati u dječjem Fire combat natjecanju, raznim poligonima koje smo malo dodatno nadogradili kako bi im bilo što zanimljivije. Neće izostati niti posjet Spidergasca – priča nam zapovjednik goričke JVP, Ivica Maceković.

No, ove godine spremaju se i neki noviteti.

– Vjerujem kako će djeci posebno zanimljivo biti mini vatrogasna spusnica koja i je na neki način zaštitni znak vatrogasaca. Bit će visine oko 1,20 metara, a djeca će se imati priliku spustiti kroz nju. Imamo i kolegu vatrogasca koji će doći sa svojim potražnim psom pa će i oni imati zanimljive pokazne vježbe. Bit će tu još dodatnih nekih iznenađenja, ali ostavit ćemo ih za 3. lipnja – kaže Maceković.

Foto FB JVP VG

Osim Dana otvorenih vrata, dan je to kada će održati i peto po redu natjecanje Fire combat – Plamen Turopolja, odnosno 2. Memorijal Ivana Galekovića – Galea, a na kojem naši goričko organizatori očekuju do 30 ekipa iz cijele Hrvatske. Prijave su još uvijek u tijeku.

– Tu se radi o iznimno zahtjevnoj stazi koju vatrogasci moraju proći u što kraćem vremenu i po mogućnosti bez grešaka. Jedan tim sastavljen je od dva vatrogasca, a koji na sebi imaju oko 20 kila osobne zaštitne vatrogasne opreme. No, to nije sve, u jednom dijelu vježbe još je predviđeno da moraju nositi i lutku težine 70 kilograma – objašnjava nam zapovjednik te dodaje kako malo spremniji vatrogasci poligon prođu unutar dvije minute. Za pobjedu na natjecanju borit će se i gorički vatrogasci.

– Boje Velike Gorice i ovog puta branit će dvije ekipe od koje imamo velika očekivanja. Dečki su se dali truda, dobro su se pripremali za ovu se zonu i očekujemo dobre rezultate. Jedna će ekipa sudjelovati u A, a druga u B kategoriji – ističe Maceković te poziva sve sugrađane da im se pridruže 3. lipnja od 10 do 14 sati na prostoru kod Javne vatrogasne postrojbe u Velikoj Gorici.

A evo i kako teku pripreme.

 

Ova objava VIDEO Mini spusnica, Spidergasac, Fire combat samo su dio vatrogasnog spektakla koji sprema JVP Velika Gorica se prvi puta pojavila na cityportal.hr.