Prijava

Vaša prijava

Košarkaši na novom početku: Radović ostaje predsjednik, bivši igrači i treneri u Upravi

[]

Nakon što je sezona završila velikim rezultatskim neuspjehom, odnosno ispadanjem iz HT Premijer lige, najvišeg ranga hrvatske košarke, nakon što su se i dojmovi barem donekle slegli, nakon što su odrađene i konzultacije u košarkaškim krugovima, došao je trenutak da se održi Skupština KK Gorice. U četvrtak poslijepodne skupštinari su se tako okupili u Gradskoj sportskoj dvorani i donijeli odluke koje bi trebale odrediti smjer u kojem će klub ići u razdoblju pred nama.

Za početak, na Skupštini su sva klupska tijela razriješena svojih funkcija, a izvješća o radu u proteklih godinu dana podnijeli su predsjednik Duško Radović i trener Braslav Turić. Kad je i to odrađeno, slijedio je okret prema budućnosti kroz imenovanje ljudi koji će ubuduće voditi klub.

Na najistaknutijem, predsjedničkom mjestu, i dalje ostaje Duško Radović, koji je bio i jedini kandidat za tu funkciju. Čovjek koji je potpisao najveće uspjehe goričke košarke u sezonama iza nas, jednako kao i ovu neuspješnu, netom završenu sezonu, nastavit će tako voditi klub, ali uz puno širi krug suradnika. Radović je, naime, ove sezone klub vodio uz pomoć tajnika/direktora Senada Beganovića i vrijedne operativke Antonele Pongračić, koja je bila “katica za sve”, a to se pokazalo nedovoljnim u odnosu na zahtjeve i izazove.

Pa će se po novome zaduženja dijeliti kudikamo drukčije…

Za dopredsjednika kluba tako je izabran Jakov Baričić, bivši igrač Gorice, i dalje aktivan kroz veterane, član Upravnog odbora u posljednjem razdoblju.

A kad je riječ o Upravnom odboru, u njega je uključeno pet novih ljudi, iako tu zapravo nije riječ o novim, nego dobro poznatim licima kad je riječ o velikogoričkoj košarci. Novi UO tako čine još dva bivša igrača, ali trenera Gorice, Zvonimir Kovačević i Dominik Živanović. Svojim će znanjem i iskustvom pokušati pomoći i aktualni predsjednik gradske Zajednice sportskih udruga Goran Kovačić, bivši košarkaš i delegat, te Marko Šuker, sin bivšeg gradonačelnika Ivana, također bivši igrač Gorice. Peti član UO-a je Tomislav Antolić, koji je i u posljednjem razdoblju bio uz klub, barem formalno.

Duško Radović i dalje će biti na čelu kluba, ali s puno širim, domaćim timom uz sebe… Foto: KK Gorica

I to je društvo koje bi trebalo zajednički donositi odluke i pokušati utabati put prema nekim novim uspjesima. Svi oni u košarci su praktički cijeli život, kompletna ekipa je domaća, gorička, a to bi trebao biti važan preduvjet.

Prvi zadatak nove Uprave bit će pronaći prvog klupskog operativca, čovjeka koji će preuzeti ulogu direktora i tajnika kluba, što je u klubovima ove razine iznimno bitna funkcija. Trebat će, naravno, pronaći i novog trenera, stručnjaka koji će biti spreman voditi cijeli ovaj projekt u stručnom smislu, a to imenovanje je i preduvjet da se krene slagati momčad s kojom će KK Gorica krenuti u novu sezonu. Od ove lanjske, sva je prilika, neće ostati gotovo ništa…

Bit će to drukčija Gorica, s puno snažnijim goričkim, lokalnim pečatom, bit će to klub koji će imati nešto drukčije prioritete.

– Važno nam je osigurati što bolje funkcioniranje kluba, unaprijediti rad s mladima i posložiti se na svim razinama, a nekakav ekspresni povratak u HT Premijer ligu u ovom trenutku neće biti u fokusu – najavio je predsjednik Radović.

Idemo dalje, u nove izazove.

Ova objava Košarkaši na novom početku: Radović ostaje predsjednik, bivši igrači i treneri u Upravi se prvi puta pojavila na cityportal.hr.