Prijava

Vaša prijava

Zagrebačka županija kao održiva i zelena turistička destinacija

[]

Turistička zajednica Zagrebačke županije organizirala je stručni skup gdje je predstavljen novi strateški smjer destinacije s naglaskom na pripremu za certificiranje prema Green Destinations modelu. Riječ je o sveobuhvatnom projektu i procesu istaknute međunarodne organizacije Green Destinations, a obzirom na veličinu destinacije i složenost samog projekta i procesa certificiranja, rezultati se očekuju u prvoj polovici 2024. godine.

Foto: TZ Zagrebačke županije predstavila novu strategiju prema Green Destinations modelu/TZZŽ

– Fokus prema održivosti i održivom razvoju turizma više nije samo slovo na papiru nego postaje strateški i operativni imperativ svake destinacije. Više nije pitanje želimo li mijenjati našu turističku ponudu već je pitanje koliko ju brzo možemo promijeniti. Zagrebačka županija upravo je s tim ciljem ušla u proces certificiranja kako bi i formalno postala održiva i zelena destinacija – istaknula je Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Green Destinations je globalna neprofitna organizacija sa sjedištem u Nizozemskoj, koja razvija održiv i odgovoran turizam prema načelima UN-a i ciljevima Globalnog vijeća za održivi turizam. Surađuje s više od 400 destinacija i prisutna je u više od 90 zemalja diljem svijeta.

 

Ova objava Zagrebačka županija kao održiva i zelena turistička destinacija se prvi puta pojavila na cityportal.hr.