Prijava

Vaša prijava

‘Žena mi rađa, pomozite, gužva je!’ Policajac Josip odmah je upalio rotirke

[]

Iz zagrebačke policije odlučili su sa širom javnosti podijeliti priču o jednoj sasvim posebnoj policijskoj intervenciji, koja se dogodila početkom mjeseca.

Bio je petak, nešto prije 15 sati, vrijeme kada se zagrebačke prometne gužve pretvaraju od onih nekako podnošljivih do onih koje zovemo – prometni krkljanac. Policajac Josip je upravo u to vrijeme, početkom ovog mjeseca, obavljao svoje redovne dužnosti, upravo u zoni jednog od najprometnijih raskrižja u Zagrebu. U jednom je  trenutku, dok je u vozilu čekao da se upali zeleno svjetlo na semaforu, primijetio je kako vozač iz susjednog automobila trubi i od njega traži pomoć.

– Nije oklijevao, na suvozačevom mjestu nalazila se rodilja, a vozač glasno je povikao ‘Žena mi rađa! Pomozite nam, na putu smo za Vinogradsku bolnicu, a gužva je!’, zamolio je tako policajca, na što je on promptno reagirao. Brzo je uključio svjetlosne i zvučne signale te se zajedno s obitelji Tomić krenuo probijati kroz prometnu gužvu.

Dolaskom pred bolnicu, na ulazu za hitni prijem podigla se rampa, žurno i sigurno su ušli unutra, a policajac Josip poželio im je sreću, zadovoljan što je uspio pomoći, u ovom, budućim roditeljima, najvažnijim trenucima. Obitelj Tomić dočekala je svoje prvo dijete te imala je veliku sreću, samo 20 minuta kasnije na svijet im je stigla djevojčica – otkrili su iz zagrebačke policije.

Nakon dvadeset dana novopečeni je otac u e-mail poruci koju je poslao na adresu zagrebačke policije zahvalio policajcu koji je za njegovu obitelj pravi heroj.

– Ovim putem bih želio pohvaliti policijskog službenika koji je dana 5. svibnja oko 14.40 sati na križanju Radničke i Heinzelove ulice bio u službenom vozilu policije. On je naime učinio nešto što, vjerujem, sam ne smatra toliko velikim, ni bitnim činom, ali mojoj supruzi, meni i našoj maloj djevojčici, tada još u trbuhu, učinio je nešto na čemu ćemo mu zaista biti zahvalni.

Ponio se poput pravog heroja i uz upaljene rotirke doveo nas u rekordnom vremenu do Vinogradske bolnice gdje je supruga u nepunih 20 minuta nakon toga bila porođena. Svaka sekunda je bila bitna, beba je u vozilu krenula van! U toj silnoj frci nisam mu se stigao zahvaliti. Najmanje što sada možemo učiniti jeste javno ga pohvaliti što vjerujem da će i njegovi nadređeni prepoznati i adekvatno ga nagraditi. Takvi ljudi to zaslužuju! – napisao je zahvalni tata, te poručio kako bi se želio i osobno zahvaliti i hrabrom policajcu čvrsto stisnuti ruku.

Naslovna fotografija: ilustrativna/Slavko Midžor/PIXSELL

Ova objava ‘Žena mi rađa, pomozite, gužva je!’ Policajac Josip odmah je upalio rotirke se prvi puta pojavila na cityportal.hr.