Prijava

Vaša prijava

VIDEO Gorica povela pa dobro prošla s četiri komada: ‘Ovo je za skinuti kapu…’

[]

Više od 16.000 gledatelja na maksimirskom zapadu i sjeveru, atmosfera prava svečarska, slavljenička, a na terenu sve počinje špalirom za prvaka. Nogometaši Gorice, kao što i priliči kulturnom svijetu, dočekali su pljeskom nogometaše Dinama, koji su poslijednje večeri ovosezonskog HNL-a slavili tko zna koju već titulu.

A nakon što su ih gospodski i sportski dočekali, Goričani su prvake uspjeli i propisno šokirati. Igrala se peta minuta, kapetan Mrzljak povukao je lijevo pa centrirao na drugu stativu, gdje je nailazio Merveil Ndockyt. Zahvatio je loptu iz prve i “žabicom” prevario nemoćnog Dominika Livakovića, na vjerojatnom oproštaju kapetana od Dinamova dresa.

Tribine su zašutjele samo na jedan trenutak, a onda je pjesma krenula… I nosila nogometaše Dinama prema preokretu s egidom “brzo i lako”. Motore je uključio ponajbolji igrač lige Luka Ivanušec, dečko koji je “prešao igricu” kao je riječ o HNL-u, i sve je brzo bilo gotovo. Briljantna asistencija Ivanušeca u 23. minuti gurnula je u šansu Roberta Ljubičića, koji je u maniri velikog igrača rutinski prebacio Božu Radoševića.

Deset minuta poslije, nova akcija iz udžbenika. Petković majstorski petom, Baturina majstorski za Ivanušeca, Ivanušec majstorski za preokret. Sve što se nakon toga događalo na terenu, najbolje je opisao trener Željko Sopić:

– Dobro smo otvorili, ali bila je ovo jedna od utakmica u kojima kao trener možeš samo sjesti i gledati. Dinamo je zasluženo pobijedio, realno je moglo to završiti i s više razlike.

I doista, redale su se prilike Dinama kao na traci, sve jedna bolje od druge, a u svemu tome jedan gol Dinamu je, odnosno Ivanušecu, poništila VAR soba zbog zaleđa. Veliku večer imao je golman Radošević, spašavao je sve što je mogao, uključujući i penal Brune Petkovića. Ulovio je golman Gorice taj njegov pokušaj u 58. minuti u ruke, pročitao njegovu namjeru i u tim trenucima držao goste iz Turopolja na životu.

U kanonadi do kraja zabio je još i Dario Špikić, dečko iz Kurilovca koji je preko Gorice i oživio karijeru, izborio se za transfer u Dinamo, u kojem je dogurao do pozicije prvotimca… U posebnim trenucima za njega pokazao je i da dobro zna odakle dolazi, tko je s druge strane, pa gol nije burno proslavio.

Zabio je do kraja i Luka Perić, u samoj završnici, stoper Dinama koji je utakmicu završio sa svih 98 točnih dodavanja?! Čovjek nije pogrešno dodao niti jednu loptu cijelu utakmicu, porušio je i neke rekorde u toj statističkoj kategoriji…

Nakon velike dominacije, slijedila je i velika fešta Dinama, ali imali su na što biti ponosni i njihovi protivnici.

– Naši dečki dali su onoliko koliko su mogli, jer pola ih je ozlijeđenih. Trojica su i igrala unatoč ozljedama, Pršir, Mrzljak i Fućak. U svoje ime i u ime kluba ja im se zahvaljujem na tome. Naš Mrzljak u srijedu ide na operaciju, a danas je odigrao 90 minuta. To je za skinuti kapu – govorio je trener Sopić nakon što je sezona konačno završila.

Teška, luda i naporna sezona, ali na kraju sa sretnim završetkom. Unatoč porazu na kraju.

– Mi od 1. prosinca živimo, da karikiram, kao na Trpinjskoj cesti. Tek kad prođe malo vremena bit ćemo svjesni što su ovi dečki napravili, oni prije svih! I shvatit ćemo što je to doći sa minus 11 na plus pet bodova. Nevjerovatna sezona, ali sljedeća kreće od nule – kazao je Sopić i zaključio:

– Ako se želimo boriti za neke više pozicije, morat ćemo se na nekim pozicijama označiti, ali mislim da to neće biti problem. Predsjednik Črnko je dao velike ovlasti sportskom direktoru Mariju Brkljači i meni, tako da… Bit će se ok! Ja sam za da 90 posto ovih igrača, koji su poginuli na terenu za Goricu, ostane i dalje u našoj svlačionici. Nadam se da će tako i biti, jer s ovim dečkima bih išao u rat!

Pred igračima, barem onima koji neće u reprezentacije, sad je svega dva i pol tjedna odmora, pa 15. lipnja slijedi okupljanje na pripremama za novu sezonu. U kakvom će sastavu dotad Gorica biti, ostaje za vidjeti…

Ova objava VIDEO Gorica povela pa dobro prošla s četiri komada: ‘Ovo je za skinuti kapu…’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.


Upisi – studiraj na VVG-u