Prijava

Vaša prijava

U Galženici će nastupiti nadareni učenici iz šest glazbenih škola

[]

Umjetnička škola Franje Lučića poziva na “Koncert nadarenih učenika” kojega organiziraju nastavnice Iva Šorša i Tea Krčelić Rabadan. Na njemu će nastupiti učenici Glazbenog učilišta Elly Bašić i Glazbene škole Vatroslava Lisinskog iz Zagreba, Glazbene škole Ferdo Livadić iz Samobora, Glazbene škole Varaždin, Umjetničke škole Miroslav Magdalenić iz Čakovca te Umjetničke škole Franje Lučića.

– Rad s naradenim učenicima je poseban, nosi veliku odgovornost, ali i radost. Cilj ovog projekta je dati tim učenicima priliku da dobiju svoj poseban dan i koncert te okupiti ih na jednome mjestu, na kojem će nam pružiti nezaboravno iskustvo muziciranja. Voljela bih da postanu svjesni da se njihov talent, upornost i rad isplate te da je prepoznat od nas, njihovih mentora. To su djeca koja će zasigurno jednoga dana postati naše kolege na Akademijama u Hrvatskoj ili diljem svijeta. Glazbenici koji će zajedno dijeliti pozornice, snimati nosače zvuka, puniti koncertne dvorane, biti vrsni muzičari, pedagozi i mislim da im treba omogućiti da se već od najranije dobi upoznaju, druže i predstave jedni drugima i široj publici. Također, ovaj koncert će biti i nama, njihovim profesorima, idealna prilika za razmjenu iskustava o radu s njima, možda i poticaj za neke daljnje suradnje i, nadam se početak nekih novih poznanstava i prijateljstava – kazala je Iva Šorša.

Kako zvuči glazba nadarenih učenika građani mogu poslušati u četvrtak, 1. lipnja, u 18.30 sati u dvorani Galženica, a ulaz je slobodan.

Ova objava U Galženici će nastupiti nadareni učenici iz šest glazbenih škola se prvi puta pojavila na cityportal.hr.