Prijava

Vaša prijava

Dan državnosti u Šćitarjevu uz prvi Mini Gastro i najbolju kotlovinu

[]

Najbolja kotlovina, fini kolači i domaći proizvodi lokalnih OPG-ova, sve vas to uz brojne dodatne zabavne sadržaje, očekuje za Dan državnosti na prvom Mini Gastru u Šćitarjevu, koji se održava u organizaciji Društva žena Šćitarjevo i pod pokroviteljstvom velikogoričke Turističke zajednice.

– Poneseni velikim Gastrom Turopolja, gdje godinama sudjelujemo i svi nas znaju po našim kolačima, htjele smo nešto slično organizirati i u našem kraju, gdje se skoro ništa ne događa. Odaziv za natjecanje u pripremi najbolje kotlovine je bio sjajan, imamo 22 ekipe, većinom društva žena, ali i ostale udruge s našeg područja. Na mini sajmu će 14 OPG-ova predstaviti svoje proizvode, a kroz cijeli dan imamo popratne programe – rekla nam je predsjednica društva, Željka Sviličić.

Foto: Željka Sviličić, predsjednica Društva žena Šćitarjevo

U programu su tako popularno oslikavanje lica, radionica Arheološkog parka Andautonija, nastupi Plesnog kluba Barbara i Cheerleading kluba Vegasice, te koncert grupe Sjaj. Manifestacija je i humanitarnog karaktera, pa će sav prihod od prodaje kolača i kotlovine ići jednoj mladoj obitelji koja se našla u teškoj situaciji.

– Cilj nam je bio da se kroz jedno lijepo druženje i događanje promovira naš kraj, u tome nam je puno  pomogla direktorica Turističke zajednice, Maja Toth, pa je i manifestacija pod njihovim pokroviteljstvom, jer bez njih ne bismo uspjele sve same organizirati – otkriva Sviličić.

Stoga, ne propustite – prvi Mini Gastro u Šćitarjevu, 30. svibnja, kod vatrogasnog doma u Obrezini s početkom u 10 sati.

 

Ova objava Dan državnosti u Šćitarjevu uz prvi Mini Gastro i najbolju kotlovinu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.