Prijava

Vaša prijava

Društvo žena Velika Mlaka slavi 50 godina postojanja

[]

Dugih 50 godina Velika Mlaka ima svoje udruženje žena koje se bavi humanitarnim radom i organizacijom raznih događanja u mjestu, a veliku obljetnicu obilježit će svečanom akademijom u subotu, 3. lipnja, u 18 sati u Vatrogasnom domu DVD-a Velika Mlaka. Na okupljanju će govoriti i najdugovječnija predsjednica Društva žena Velika Mlaka Đurđa Havidić, koja je inače i počasna članica društva. Okupljenima će ispričati kako je nekada bilo u Aktivu žena Velika Mlaka, preteči današnjeg društva iz kojeg je ovo društvo i nastalo.

– Ja ću reći nešto više o tome kako društvo danas funkcionira jer smo uveli i neke novosti i po djelovanju se razlikujemo od društva kakvo je nekada bilo, a pokazat ćemo sve i video-projekcijom. Danas imamo 40 članica, a najviše ih je bilo 110. Broj je varirao. Kad bi se udruga našla pred izazovima, kao što je bio Domovinski rat, članstvo se znalo malo rasuti – objasnila je Ivana Andrić Penava, predsjednica Društva žena Velika Mlaka, i dodala kako se u narednom periodu planiraju baviti očuvanjem baštine iz prošlosti Velike Mlake, a i svojom etno zbirkom koja je u začetku.

– U planu nam je i više raditi s djecom u vidu kreativnih radionica ili edukativnih radionica, a pozabaviti se i temama kao što su nasilje nad ženama – zaključila je Penava.

Ova objava Društvo žena Velika Mlaka slavi 50 godina postojanja se prvi puta pojavila na cityportal.hr.