Prijava

Vaša prijava

Županija izabrala 100 najvažnijih projekata zdravstvenih, socijalnih, humanitarnih i braniteljskih udruga

[]

Zagrebačka županija u ovoj će godini s gotovo 374 tisuće eura poduprijeti 100 projekata zdravstvenih, socijalnih, humanitarnih i braniteljskih udruga. Župan Stjepan Kožić u četvrtak je predstavnicima dijela udruga podijelio ugovore za projekte koji su ostvarili bespovratnu potporu Županije.

– Svi su ovi projekti najvažniji. To su projekti za djecu, žrtve rata, žrtve obitelji, umirovljenike, osobe s invaliditetom i ostale skupine kojima će se, realizacijom ovih projekata, kvaliteta života poboljšati – objasnio je župan Kožić, a predstavnicima udruga poručio je kako Županija cijeni njihov rad za opće dobro i društvo.

– Kroz 22 godine djelovanja i razne aktivnosti udruge prošlo je oko 70.000 korisnica s područja Zagrebačke županije, tako da bi se moglo reći da nema stanovnika Zagrebačke županije koji na neki način nije došao u kontakt s aktivnostima koje je provodila naša udruga. Udruga je bila inicijator nabave prva dva mobilna mamografa i godinama je bila organizator i pratnja prilikom županijskog i nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke. Ove godine smo se na natječaj Županije prijavili projektom “Malo upozorenje, velika šansa”, a cilj je osvijestiti javnost o važnosti preventivnih pregleda za zdravlje – objasnila je predsjednica Udruge edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke županije Đurđa Dehin.

Tekst je dio programskog sadržaja “Moja županija”, nastao u suradnji sa Zagrebačkom županijom.

Ova objava Županija izabrala 100 najvažnijih projekata zdravstvenih, socijalnih, humanitarnih i braniteljskih udruga se prvi puta pojavila na cityportal.hr.