Prijava

Vaša prijava

Počelo ljetno pospremanje svlačionice: Trojica otišla, jedan na meti velikana!

[]

Momčad koja je ovog proljeća izvela u svijetu HNL-a dosad neviđeni pothvat, bilo je jasno odmah nakon posljednjeg sučeva zvižduka u završnom ogledu s Dinamom, otišla je u povijest. U onom obliku u kojem je bila, sa svim onim licima koja su se rasporedila u ključne, naslovne role, u one sporedne, ali i one epizodne.

I počelo je trostrukom viješću. Dvojica koja spadaju u epizodiste ovog ludog proljeća, kao i jedan čovjek kojeg je logičnije smjestiti u kategoriju sporednih uloga, napustili su Goricu i, prema svemu sudeći, otvorili seriju promjena. Od velikogoričkog stadiona oprostili su se tako Šibenčanin Vinko Petković, Francuz malijskog porijekla Cheick Keita, kao i slovački mladi reprezentativac Matuš Vojtko, jedini u ovom društvu koji je imao značajniju ulogu u euforičnoj završnici sezone s potpisom Željka Sopića.

Na Keitu cijelog ovog proljeća Sopić nije ozbiljno računao, Petković svoje prilike nije iskoristio, pa je ispao iz rotacije, a Vojtko je najčešće bio jedan od onih koji ulaze s klupe. Pamtit će se onaj njegov slobodnjak u ludom remiju (2-2) s Lokomotivom, u 97. minuti, malo nakon što je Ivan Banić pao u nesvijest nakon sudara upravo s njim, ali nije to i jedino što je mladić iz Michalovca ostavio iza sebe. Upisao je ove sezone Vojtko 26 nastupa, uz taj jedan gol podijelio i tri asistencije, a sad se vraća u Slovan iz Bratislave, iz kojeg je prošlog ljeta došao na posudbu.

Najdugovječniji u ovom tročlanom društvu je Cheick Keita, također lijevi bek, koji je u Gorici još od veljače 2021. Upisao je u međuvremenu 48 nastupa za Goricu, dobar dio tog svoga goričkog razdoblja proveo je u ulozi standardnog prvotimca, ali istek ugovora dočekao je u drugom planu. I okončao logičnom odlukom da produženje ugovora nije opcija ni za jednu ni za drugu stranu.

Vinko Petković, treći na ovom popisu, proljeće je odradio kao posuđeni igrač Osijeka, došao je u paketu s Slavkom Bralićem i Kristianom Fućkom, ali i pokazao daleko najmanje od sve trojice. Na uvodu u proljeće dobio je određeni fond minuta, podijeljen u sedam utakmica, ali nakon toga je otišao u treći plan, iza Ndockyta, Majstorovića, Mitrovića, Kapulice…

Dodajmo ovome i da je austrijski prvoligaš Hartberg otkupio od Gorice veznjaka Dominika Prokopa, koji je na zimu, nakon polusezone u Gorici, otišao upravo tamo na posudbu, a rastanaka s klubom u sljedećim bi danima moglo biti još. Ovakvoga tipa, ali možda i u nekim drukčijim okolnostima… Krenula je, naime, priča o Jurici Prširu i Stuttgartu, o ozbiljnom interesu Nijemaca za ponajboljeg igrača Gorice, ali tek treba pričekati kako će se tu stvari razvijati.

Pričekat ćemo još malo i na prve vijesti koji se odnose na drugi smjer, odnosno na dolaske pojačanja, nadamo se i da nećemo čekati predugo…

Ova objava Počelo ljetno pospremanje svlačionice: Trojica otišla, jedan na meti velikana! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.