Prijava

Vaša prijava

Velikih pola stoljeća Društva žena Velika Mlaka, Đurđa Havidić proglašena počasnom predsjednicom

[]

Društvo žena Velika Mlaka proteklog je vikenda obilježilo punih pola stoljeća djelovanja. Značajna, 50.obljetnica proslavljena je svečanim programom u subotu, 3. lipnja, u Vatrogasnom domu u Velikoj Mlaki.

Brojnim okupljenim članicama i gostima obratile su se bivša, najdugovječnija predsjednica i počasna članica Društva Đurđa Havidić, te aktualna predsjednica Ivana Andrić Penava, koje su govorile o Aktivu i Društvu žena Velika Mlaka, kako je funkcioniralo nekad, a kako je danas. Na kraju je puštena videoprojekcija ’50. godina djelovanja žena u Velikoj Mlaki’,  u kojoj su riječju i fotografijama prikazani najvažniji događaji iz bogate prošlosti ove udruge.

Osobito svečani dio večeri bio je trenutak proglašenja Đurđe Havidić počasnom predsjednicom društva, a članice koje su u udruzi praktički od samog početka osnivanja, proglašene su počasnim članicama.

– Osobita je čast voditi udrugu iza koje je pola stoljeća djelovanja, a mnogo znači prisustvo članica koje su od početka u Društvu, te su podrška sadašnjem vodstvu. Velika hvala i aktivnim članicama danas bez kojih udruga ne bi funkcionirala niti postojala – istaknula je predsjednica Ivana Andrić Penava, koja se svojim prethodnicama zahvalila na iskazanom povjerenju.

U sklopu svečanosti, predstavljen je i najnoviji broj ‘Ljetopisa Grada Velike Gorice’, čiji je glavni urednik, Stipo Bilić, pozvao udruge da se više uključe u suradnju i šalju članke o svojim važnim događajima.

Proslavi svečane obljetnice odazvali su se brojni gosti. U ime velikogoričkog gradonačelnika, čestitke prigodom pola stoljeća djelovanja žena u Velikoj Mlaki je prenio Jurica Mihalj. Svečanosti je nazočila i predsjednica Mjesnog odbora Velikog Polja, Marsela Alić, predstavnica Župe Velika Mlaka članica Pastoralnog vijeća,Ana Jerbić, te mjesne i prijateljske udruge s kojima Društvo žena Velika Mlaka uspješno surađuje: Sučija Velika Mlaka, Klub Josip Zidar, Udruga veterana Domovinskog rata Velika Gorica, KUD Velika Mlaka, DVD Velika Mlaka, Podružnica umirovljenika Velika Mlaka, NK Velika Mlaka 1974, Plesni klub „Barbara“, Udruga umirovljenika SPARK iz Velike Gorice, Plemenita Opčina Turopoljska, Etnoudruga „Korablja“ Marinbrod, Društvo žena Buševec, Udruga žena Kozjača, Udruga žena Kuče, Društvo žena Novo Čiče.

Za glazbeni dio svečanoga programa zaslužan je KUD Velika Mlaka, koji je izveo dvije pjesme, velikomlačku himnu „Naše selo Mlaka je“ i „Mlekarsku“.

Fotografije: Lidija Pocrnić, Monika Adžaga

Ova objava Velikih pola stoljeća Društva žena Velika Mlaka, Đurđa Havidić proglašena počasnom predsjednicom se prvi puta pojavila na cityportal.hr.