Prijava

Vaša prijava

Perunfest na prvi dan jeseni donosi priče i legende o vilama u kuriju Modić-Bedeković

[]

Počelo je odbrojavanje do početka još jednog izdanja Festivala zaboravljenih priča i narodnih predaja, Perunfesta, koji će ove godine tematski biti posvećen vilama, a biti će održan 23. i 24. rujna u Donjoj Lomnici.
– S veseljem najavljujemo i pozivamo na novi Perunfest 2023., na prvi dan jeseni u kuriji Modić- Bedeković u Doljnjoj Lomnici! Ove godine prisjećati ćemo se priča i narodnih predaja vezanih za vile!
Vile su bića, oblikom slična ljudima, snagom i stasom, premda su katkada bili viši rastom. Imali su svoje običaje življenja i oblačenja, ali potpuno drugačije od onih kod ljudi. Njih se spominje kao ljudsku braću kojima je noć pripadala kao što je ljudima pripadao dan. Premda su bili čvrsti i snažni kao ljudi, čini se da su živjeli neograničeno i baratali mnogim nadljudskim sposobnostima. Jedno od kojih je bilo da se mogu “sakriti” i nestati prema svojoj želji, ali isto tako i “pokazati se” onome kome bi odabrali. Također oni su poznavali jezike i mudrosti prirode i svih tih drugih nadnaravnih stvorenja kojih su se ljudi bojali ili ih nisu mogli vidjeti – otkrivaju organizatori.

10.09.2022. – Donja Lomnica – Perunfest – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Ujedno su pozvali i izvođače koji žele sudjelovati u programu Perunfesta, kao i volontere, da svoje prijavnice pošalju do kraja mjeseca srpnja na e-mail: mbiskupic@muzej-turopolja.hr. Prijavnicu i sve dodatne informacije možete potražiti na perunfest.hr.
Naslovna fotografija: Perunfest.hr

Ova objava Perunfest na prvi dan jeseni donosi priče i legende o vilama u kuriju Modić-Bedeković se prvi puta pojavila na cityportal.hr.