Prijava

Vaša prijava

Pioniri Mraclina prvaci

[]

Nogometni klub Mraclin u ligama mladeži ima 4 selekcije – uz prstiće, početnike i juniore, ove sezone pioniri su se okitili naslovom prvaka u sezoni 2022. / 2023.
Natjecali su se u Ligi mladeži – jug, pod okriljem Nogometnog saveza Velike Gorice, protiv klubova: Turopoljac, Velika Mlaka, Gradići, Lukavec, Kupa, Klas, Vatrogasac Kolibić i Donja Zelina. Na kraju sezone pioniri osvojili su prvo mjesto sa ukupno osvojenih 46 bodova. Od ukupno 17 utakmica, ostvarili su 15 pobjeda, 1 neodlučeni rezultat i 1 poraz uz gol razliku 76:22. Kroz cijelo prvenstvo držali su čelnu poziciju i vrijedno osvajali bodove te kolo prije kraja prvenstva su osigurali naslov prvaka. Od svih utakmica definitivno one najteže, a ujedno i najvažnije bile su protiv prvih pratitelja Turopoljca iz Kuča. Obje utakmice bile su vrlo napete i nepredvidive, ali ipak uz malo sportske sreće uspjeli su pobijediti u tim utakmicama.
U ovom uspjehu sudjelovali su sljedeći igrači: vratari – Vid i Jakov Kovačić, obrambeni igrači – Jakov Jambrečina, Pavel Kračun, Mihael Mravec, Dominik Vinetić, Jakov Đuretić, Ivan Petrović, Valentin Dizma Božić, vezni igrači – Lovro Galeković, Dominik Rupčić, Antonio Kos, Gabriel Posavec, Vedran Hižar, Nikola Kos, Borna Galeković, napadači: Tadej Pšag, Marko Vinetić, Noa Posavec, Damjan Ježovit i Artem Litvin.
Najbolji pojedinac, a ujedno i najbolji strijelac lige sa 28 pogodaka bio je Nikola Kos.
Trener ekipe pionira, ujedno i voditelj škole nogometa u klubu je Tomislav Škrinjarić, po zanimanju magistar kineziologije, radi kao nastavnik tjelesne i zdravstvene kulture u Srednjoj strukovnoj školi Velika Gorica, koji nam je sve pobliže pojasnio
– U klubu radim od ljeta 2018. godine. U ovih 5 godina vodio sam cijelo vrijeme ekipu pionira (kratko razdoblje seniore). Osim pionira u klubu imamo još 3 selekcije u školi nogometa kojom upravljam od početka 2023. godine. Ekipu prstića vodi Antonio Dadović, ekipu limača Marko Novaković, a juniore Sonny – Boy Dražić. Plan za iduću natjecateljsku sezonu 2023./2024. je osnovati jednu novu selekciju, a to su kadeti. Još nismo sigurni kakva će biti situacija kod selekcije juniora, ali se nadamo da ćemo uspjeti i njih okupiti u zadovoljavajućem broju. Glavni cilj za naredni period je i dalje okupljati djecu iz sela, ali i privući nove članove, kako iz Mraclina, tako i iz okolnih mjesta. U klubu smo svjesni da smo relativno mala sredina te da je uz moderan način života gdje djeca većinu slobodnog vremena provode pasivno vrlo teško sakupiti dovoljno djece za sve selekcije koje bi htjeli imati. Moram naglasiti vrlo pozitivnu ulogu Uprave kluba koja odlično prati sve što se događa oko mladeži i aktivno je uključena u sve aktivnosti naše djece. Cilj naše škole nogometa je prvenstveno uključiti što veći broj djece u nogomet kako bi djeca ostvarila komunikaciju i socijalizaciju jedni sa drugima te stvorila određene radne navike koje će im pomoći u daljnjem životu privatno i poslovno. Dakako da uz ove možemo ih nazvati ”životnim” ciljevima, težimo tome da što je moguće više nogometnog znanja prenesemo na djecu.

Ova objava Pioniri Mraclina prvaci se prvi puta pojavila na cityportal.hr.