Prijava

Vaša prijava

Perica više nije Zagorec: ‘Ne dopuštam priče da mi igrači piju i prodaju utakmice!’

[]

Kad je ove zime velikogorički trener Perica Vidak odlučio izaći iz stožera Tomislava Stipića, spakirati kofere i iz Latvije se vratiti kući, na stol je sletjela ponuda Zagorca iz Krapine. Kluba koji se našao u ogromnim problemima nakon jeseni, jer bio je na pretposljednjem mjestu “jedinstvene treće” sa samo devet osvojenih bodova, miljama daleko od zone spasa.

Ono što je napravio u razdoblju koje je slijedilo klupski kroničari opisuju kao “nešto najbolje što smo vidjeli u posljednjih 40 godina”. Prevedno u brojke, Perica je na proljeće osvojio gotovo tri puta više bodova, njih točno 25, i to uoči posljednjega kola. Sedam pobjeda, četiri remija i tri poraza učinak je koji je Zagorec doveo u šansu da uoči utakmice zadnjega kola pripremi feštu za kraj sezone, jer sve je išlo u prilog tome da će se imati zašto feštati.

Međutim, nogomet piše neobične priče… U zadnjem kolu sve se odigralo po najgorem mogućem scenariju, apsolutno sve je išlo kontra kluba iz Krapine, koji si ni sam nije pomogao, budući da je doma izgubio 1-2 od izravnoga konkurenta Grobničana.

I završio je tako Zagorec na 14. mjesto, odnosno u kvalifikacijama za ostanak u ligi. U ponedjeljak je odrađen i ždrijeb, koji je donio dvostruki okršaj s NK Krkom, a u utorak je stigla iznenađujuća vijest:

Perica Vidak više nije trener Zagorca!

– Prije svega želim istaknuti zahvalnost svim igračima, jer bez njih ovaj rezultat apsolutno ne bi bio značajan. U ovom dijelu sezone završili smo četvrti, što je fantastičan rezultat koji bi nas stavio u vrh lige. Nažalost nedostajao nam je taj doslovno jedan gol protiv Grobničana u zadnjoj utakmici da izbjegnemo kvalifikacije – rekao je Vidak za Zagorje.com, pa onda i detaljnije progovorio o razlozima rastanka s klubom na vlastiti zahtjev.

– Razlog moje odluke je to što sam nakon utakmice sa Grobničanom, ne samo ja, već i šira zagorska javnost, upoznata s pričama koje su plasirane, čak bih rekao i iz našeg kluba, da su igrači igrali mamurni, da je dio momčadi bio u noćnom provodu, ali i da je dio momčadi, što je ono još ružnije, prodao ovu utakmicu. Stvarno mislim da je to dno dna i licemjernost kakvu ne mogu shvatiti. Kao da nam nije bila dovoljna tuga što na terenu nismo ostvarili ono za što smo krvarili pet mjeseci, još netko ima obraza i časti da tako nešto plasira – kazao je Perica.

– Jednostavno nisam mogao prešutjeti, nisam mogao dozvoliti da se obezvrijedi rezultat koji su dečki postigli i jednostavno sam taj koji je stao ispred njih i koji će reći ne! Niste u pravu, ovi dečki to ne zaslužuju! Ovi dečki za cijelu ovu polusezonu zaslužuju kapu do poda i siguran sam da će sve ovo u njima probuditi jedan dodatni inat, dodatnu energiju da izvuku tih desetak dana do kraja na najbolji mogući način. Isto tako, apeliram i nadam se da će ljudi koji su oko momčadi dati igračima pozornost koju su davno zaslužili, a nisu dobili – zaključio je.

I stavio se na tržište. Na kojem će, nema sumnje, biti puno interesa za trenera poput njega…

Ova objava Perica više nije Zagorec: ‘Ne dopuštam priče da mi igrači piju i prodaju utakmice!’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.