Prijava

Vaša prijava

Crveni meteoalarm: Nakon vrućine, stiže grmljavinsko nevrijeme, temperature padaju za 10 supnjeva

[]

Državni hidrometeorološki zavod izdao je meteoalarm za najveći, crveni stupanj upozorenja zbog grmljavinskog nevremena, za područje zagrebačke i osječke regije. To znači da je vrijeme iznimno opasno, moguće su velike materijalne štete, a jake oluje mogu biti opasne za ljude i životinje. Lokalno će biti snažnog nevremena, orkanskih naleta vjetra, tuče promjera do 5 centimetara, pa i više.

Do kraja dana ostaje sunčano, sparno i vruće, a dnevni maksimalac može ići sve do 37 Celzijusa. Kasno poslijepodne i navečer stiže jače naoblačenje s pljuskovima i grmljavinom.

– U subotu promjenjivo i svježije uz oblake i sunčana razdoblja. Još mjestimice može pasti malo kiše ili kraći pljusak. Puhat će umjeren sjeverac uz najvišu temperaturu između 22 i 25 Celzijevih stupnjeva. U nedjelju pretežno sunčano i ugodno toplo. Puhat će slab do umjeren sjeverni vjetar. Jutarnja temperatura od 13 do 17, a najviša dnevna između 26 i 28 Celzijevih stupnjeva – najavljuje prognostičar, Kristijan Božarov.
Naslovna fotografija: ilustrativna, grmljavinsko nevrijeme/Bruno Fantulin/PIXSELL

Ova objava Crveni meteoalarm: Nakon vrućine, stiže grmljavinsko nevrijeme, temperature padaju za 10 supnjeva se prvi puta pojavila na cityportal.hr.


Otec turopoljskoga dijalekta