Prijava

Vaša prijava

VIDEO Raskrčili šumu kako bi uzgajali konoplju, a policija ih spriječila u poslu

[]

U blizini Paukovca, dvojica muškaraca raskrčila su površinu veliku oko 13 puta 9,15 metara kako bi posadila konoplju. No, u njihovom poslu i naumu spriječili su ih djelatnici Policijske uprave zagrebačke.

Naime, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom i 29-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

– Sumnja se da su dvojica osumnjičenih muškaraca s ciljem uzgoja i daljnje preprodaje, u blizini Paukovca raskrčili površinu na koju su, u zasad neutvrđenom vremenskom periodu, posadili konoplju namijenjenu. Biljke su zalijevali koristeći tehničke uređaje za dodavanje vlažnosti kao i poljoprivredne alate te su na taj način do nedjelje, 2. srpnja, uzgojili ukupno 52 stabljike konoplje visine od 33 do 95 centimetara – objašnjavaju iz PUZ-a te dodaju kako su jučer, temeljem sudskog naloga, u Paukovcu pretražili kuću i vozilo 45 godišnjaka.

Muškarac im je dragovoljno predao 2,3 grama marihuane te jednu drobilicu u kojoj se nalazilo 5,9 grama marihuane.

– Također je obavljena i pretraga kuće i vozila 26-godišnjeg osumnjičenika u Gračecu, a koji je policijskim službenicima predao šest stabljika konoplje visine od 53 do 83 centimetara, jednu stabljiku konoplje visine oko 28 centimetara, 9,7 grama marihuane, kutiju u kojoj se nalazile sjemenke konoplje tipe droga, 10,6 grama marihuane i dvije drobilice – ističu iz zagrebačke policije.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičene muškarce predali pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Ova objava VIDEO Raskrčili šumu kako bi uzgajali konoplju, a policija ih spriječila u poslu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.