Prijava

Vaša prijava

Rezultati prve neradne nedjelje – pad ukupnog prometa u trgovini na malo gotovo 30 milijuna eura

[]

Prva neradna nedjelja donijela je pad prometa u trgovini na malo od čak 21,8 posto, u odnosu na zadnju nedjelju u lipnju, kada su trgovine još radile po starom režimu, a promet je pao i u odnosu na prvu srpanjsku nedjelju prošle godine.

Podaci su to iz sustava fiskalizacije, koji pokazuju da je pad ukupnog prometa u trgovini na malo, bez motornih vozila, iznosio 29,9 milijuna eura. U odnosu na prethodnu nedjelju (26. lipnja) to je smanjenje prometa od 8,37 milijuna eura, piše Novi list.

Uz to, prve neradne nedjelje izdano je gotovo 19 posto manje računa odnosno, njih oko 457 tisuća.

Smanjenje prometa u trgovini utjecalo je na ukupan promet u svim djelatnostima. Po svim fiskalnim računima, promet u nedjelju bio je 86,9 milijuna eura, što je 8,6 posto manje nego tjedan dana prije. Cijeli manjak stvoren je u trgovini na malo, dok su ostale djelatnosti očito zabilježile i nešto veći promet.

Na pitanje, je li zbog neradne nedjelje porastao promet na benzinskim crpkama koje nedjeljom mogu raditi, Porezna uprava nije mogla odgovoriti jer te podatke ne prati.
Naslovna fotografija: ilustrativna/Damir Špehar/PIXSELL

Ova objava Rezultati prve neradne nedjelje – pad ukupnog prometa u trgovini na malo gotovo 30 milijuna eura se prvi puta pojavila na cityportal.hr.