Prijava

Vaša prijava

Treće novo lice u dresu Gorice: Branič Mateo Leš stigao iz Nizozemske

[]

Čekali smo dugo da serija krene, da se otvori, a sad je već niz došao do brojke tri. Nakon dvojice krilnih napadača, 19-godišnjeg Lennyja Ilečića, produkta Dinamove akademije, te 26-godišnjeg Nizozemca Svena Blummela, koji je stigao iz druge nizozemske lige, treći novi igrač u svlačionici HNK Gorice je – nešto između. Produkt Dinamove akademije koji u Goricu stiže iz nizozemskog Heraclesa, s kojim je izborio ulazak u najviši rang, čuvenu Eredivisie.

– Napokon se sve riješilo, prezadovoljan sam što sam se vratio u Hrvatsku. Ovo je novi korak na mom nogometnom putu, a puno mi znači što ću opet biti okružen svojim ljudima, obitelji i prijateljima. Jedva čekam da počnem trenirati – rekao je 23-godišnji Mateo nakon što je potpisao ugovor s Goricom

Riječ je o mladom ljevonogom braniču rodom iz okolice Virovitice, dečku koji je nogomet počeo igrati vrlo rano u svom selu, pa već sa sedam godina otišao u NK Viroviticu. Tamo su ga primjetili skauti zagrebačkog Dinama i s navršenih 14 godina Leš je stigao u Maksimir, gdje je proveo sljedećih šest godina.

– Nakon što sam završio juniorski staž, shvatio sam da ću u Dinamu teško doći do prilike i odabrao sam ići drugim putem. I tako sam završio u Nizozemskoj – priča novi igrač Gorice.

Igrač Heraclesa bio je od rujna 2020. sve do ovih dana, kad je s veseljem prihvatio ponudu iz Velike Gorice i došao, za početak, pojačati konkurenciju na stoperskim pozicijama. Može i na lijevog beka, igrao je i to dosta, ali prirodna pozicija mu je u srcu obranu, po čemu u velikoj mjeri podsjeća na Krešimir Krizmanića, svog vršnjaka, također ljevaka, također stopera koji može i na bok… Jedan drugoga trebali bi gurati prema naprijed, poticati se međusobno da budu što bolji, a nikako nije isključeno ni da će igrati zajedno, u kombinaciji.

– Volim igrati, tražiti suigrače okomitim loptama, u međuprostorima… To je nogomet po mom guštu – predstavlja se Mateo onima koji ga slabije poznaju, onima koji će ga sasvim sigurno bolje upoznati u razdoblju pred nama.

Potrazi za pojačanjima tu ni izbliza ne bi trebao biti kraj, želja je još nekoliko, u prvom redu u vrhu napada, na desnom boku, u veznom redu, možda i još netko stigne u posljednju liniju… Istovremeno, u završnoj fazi navodno su dogovori oko odlaska Roberta Ćosića u Šibenik, nakon jedne polusezone u goričkom dresu.

Ova objava Treće novo lice u dresu Gorice: Branič Mateo Leš stigao iz Nizozemske se prvi puta pojavila na cityportal.hr.