Prijava

Vaša prijava

Čeka se misteriozni trener u Mraclinu: ‘Da, želimo krenuti u borbu s tigrovima!’

[]

Živahno, aktivno, s naglašenom ambicijom vidljivom i golim okom, počelo je nogometno ljeto u Mraclinu. Nakon odlične sezone u petom rangu, nakon izborene titule “prve pratilje” nedodirljivom dvojcu na vrhu, Zelini i Tigru iz Svete Nedelje, priča ide dalje. Prema gore, ako je ikako moguće…

– Da, želimo krenuti u borbu s “tigrovima” – sa smiješkom kaže sportski direktor NK Mraclina Luka Cvetnić, aludirajući na konkurente i sportske prijatelje iz Svete Nedelje.

Zvučna imena navukla su ovog ljeta dres NK Tigra, između ostalih i bivši reprezentativac Nikola Pokrivač, ikona turopoljskog nogometa Nikola Rak… Međutim, radi se punom parom i na Grabi, u Mraclinu, jer cilj je doista pokušati se uključiti u borbu za sam vrh, za promociju u viši rang.

– Prošle sezone bili smo treći, a u ovoj pred nama želimo napredovati. A znate što to znači. Ne bismo bili nezadovoljni ni drugim, kao ni ponavljanjem trećeg mjesta, ali želimo pokušati izvući maksimum. Ne želimo biti bahati ili prepotentni, ni slučajno, znamo svi skupa da je moguće i da se te ambicije ne ostvare, da stvari krenu u drugom smjeru, no razmišljamo pozitivno – kaže Cvetnić i dodaje:

– Otkad je ova naša ekipa na čelu kluba, stalno idemo prema naprijed, svake sezone. I želimo i dalje pokušati tako funkcionirati. Želimo ići u tom smjeru, stabilni smo u svakom smislu, ali i svjesni da moramo puno toga odraditi kako bi se ispunili uvjeti za uključivanje u borbu za viši rang, odnosno 3. NL.

Iako, velik dio posla, barem što se momčadi tiče, već je odrađen. Rastanci su dogovoreni s nekolicinom iskusnih igrača, otišli su Krešo Budimir i Ante Radoš, Karlo Klarić pokušat će u austrijskim nižim ligama, dok su Pero Milatović i Vjekoslav Lučić napustili klub i navodno su blizu povratka u svoje Kuče. Još prometnije bilo je u suprotnom smjeru.

– Došao nam je Ivan Rajić, iskusni branič o kojem svi sve znaju, bivši igrač Kurilovca i donedavno Gradića, iz kojih dolazi i zadnji vezni Toni Borovec te Matej Godinić, krilo koje spada među mlađe igrače. Stigao nam je i Filip Dianežević, ofenzivac iz Lučkog, kapetan juniora Gorice Marko Rakas, vezni igrač, Filip Harambašić, krilo koje je bilo u Njemačkoj, prije toga u Vukovini, i Dominik Smolković, zadnji vezni iz Jelačića – nabrojio je sportski direktor Mraclina sve dosad odrađeno.

 

Ukupno je to sedam novih igrača, odreda pojačanja, ali to nije i kraj.

– Dogovaramo još dvojicu igrača, obojica će spadati među mlađe, i to će biti to. Nakon svega, mislim da mogu biti jako zadovoljan odrađenim. Doduše, nismo planirali dovoditi toliko igrača, ali s obzirom na tih nekoliko odlazaka, morali smo reagirati. Pomladili smo momčad, a opet zadržali kostur iskusnih igrača iz prošle sezone – analizira direktor Luka.

Dres Mraclina tako će i dalje nositi kapetan Igor Hajduk, ikona kluba Josip Domitrović, vješti dribler Ivan Kos, pa onda i Bruno Dandić zvani “munja u obrani”, veliki borac David Marjanović, brzi i laki Juraj Cvetnić, sin vjetra Ivan Kaurin, smireni Antonio Dadović, karakterni i pošteni Dejan Debijađi, magični Slavko Vidović… Sve su to, da ne bi bilo zabune, opisi koji stižu iznutra, pa izlaze van putem klupske Facebook stranice, jer uz ambiciju u Mraclinu stanuje i duh.

– Taj dio ide na račun našeg predsjednika Gorana Vukašineca, on se time bavi. Volimo mi to… – sa smiješkom kaže Cvetnić.

Mraclin će dakle, krenuti u “borbu s tigrovima”, ali ne samo s njima.

– Ima tu puno ozbiljnih rivala, klubova iz velikih gradova. Dobra će biti kutinska Moslavina, puno očekujem i od Jaske-Vinogradara, bez obzira što su novi u ligi, a tu su i Vrbovec, Naftaš Ivanić… Puno dobrih klubova iz velikih sredina, ali i mi sa sela imat ćemo tu što za reći – vjeruje Cvetnić.

I puno smo toga tako prepričali, objasnili i najavili, ali jedna je informacija, prilično bitna u cijeloj ovoj priči, ostala visjeti u zraku. Ime novog trenera, naime, i dalje nije službeno objavljeno.

– Imamo sve dogovoreno, riješenu stvar s jednim prilično zvučnim trenerskim imenom, ali iz proceduralnih razloga zasad još ne možemo otkriti o kome je riječ. Nadam se da će do kraja tjedna i to biti poznato – sa smiješkom kaže Cvetnić, očito zadovoljan i tim, zasad tajnim rješenjem.

U svakom slučaju, taj novi trener povest će renovirani Mraclin u pripreme 20. srpnja, u planu su četiri treninga i jedna utakmica tjedno, ritam će biti malo žešći, po guštu okupljenih mladih i ambicioznih igrača, dogovoreno je već i šest utakmica… U ta 34 dana slobodnih će biti samo sedam ili osam, što je za ovu razinu poprilično izazovno. A istovremeno i u skladu s ambicijama.

Sezona će početi 26. kolovoza, odmah u prvom kolu ide derbi s Tigrom (?!), a do tad će i mraclinski travnjak biti besprijekoran.

– Slike najbolje sve govore. Teren je u zaista dobrom stanju, u ovim ljetnim mjesecima baš se lijepo zeleni, i imat će igrači sve uvjete za kvalitetan rad – govori Cvetnić, ponosan na taj dio klupske organizacije, baš kao i na omladinsku školu.

– Naš omladinski pogon stalno raste, imamo jako dobre trenere, na čelu s voditeljem škole Tomislavom Škrinjarićem. Imamo i prstiće, i pionire, i kadete, i juniore, sa svima njima se ozbiljno radi i s razlogom smo zadovoljni način na koji taj dio funkcionira – kaže Luka i zaključuje:

– Pozivamo svu zainteresiranu djecu da nam se priključe! Možemo im garantirati da će doći u jednu zdravu sredinu, u dobre uvjete, u ruke kvalitetnim trenerima.

Ova objava Čeka se misteriozni trener u Mraclinu: ‘Da, želimo krenuti u borbu s tigrovima!’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.